ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος των παιδιών της συζύγου του Μαδούρο

Κατηγορίες για υπεξαίρεση επισιτιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα

Νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Νικολάς Μαδούρο επέβαλαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, στοχοθετώντας μεταξύ άλλων τρεις γιους της συζύγου του, τους οποίους η Ουάσινγκτον κατηγορεί για υπεξαίρεση της επισιτιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βασικός στόχος αυτών των οικονομικών κυρώσεων –που προστίθενται στη μακρά λίστα των μέτρων που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες– είναι ο Άλεξ Σάαμπ, ένας Κολομβιανός που κατηγορείται ότι «ενορχήστρωσε ένα τεράστιο δίκτυο διαφθοράς το οποίο επέτρεψε στον πρώην πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και στο καθεστώς του να επωφεληθούν από τις εισαγωγές και τη διανομή τροφίμων», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Χρησιμοποιούσαν τα τρόφιμα σαν μορφή κοινωνικού ελέγχου, για να ανταμείβουν τους πολιτικούς υποστηρικτές τους και να τιμωρούν τους αντιφρονούντες, ενώ υπεξαιρούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια χάρη σε πολλούς δόλιους μηχανισμούς», εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Στο επίκεντρο αυτής της εξαπάτησης βρισκόταν το κυβερνητικό πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας Clap.

«Αυτό που αποκάλυψε το υπουργείο (Οικονομικών των ΗΠΑ) είναι ένα απίστευτα περίπλοκο δίκτυο, σκοπός του οποίου είναι να κλέβουν τα τρόφιμα από τους φτωχότερους Βενεζουελάνους και να συσσωρεύουν τα οφέλη για τα μέλη του καθεστώτος και τις οικογένειές τους», εκτίμησε ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους. Διέψευσε επίσης την κατηγορία του Καράκας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις ευθύνονται για την οικονομική και επισιτιστική κρίση στη χώρα.

Εκτός από τον Άλεξ Σάαμπ, οι κυρώσεις στοχοθετούν άλλα εννέα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι οι τρεις προγονοί του Νικολάς Μαδούρο, γιοι της συζύγου του, Σέλια Φλόρες: Ο Βάλτερ Φλόρες, ο Γιόσερ Φλόρες και ο Γιοσβάλ Φλόρες που κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον Κολομβιανό προκειμένου να κερδίσει εκείνος «υπερεκτιμημενες» κρατικές συμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Clap. Σε όλους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο αμερικανικό οικονομικό σύστημα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact