ΚΟΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για την κλιματική αλλαγή από το Brexit

Πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα είναι πιο σοβαρό ζήτημα από την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι στο μέλλον η κλιματική αλλαγή θα είναι πιο σημαντικό ζήτημα από το Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού η θερμοκρασία στη χώρα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της για τον Ιούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που ανέλαβε τον θώκο την Τετάρτη δεσμεύθηκε να φέρει σε πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου «χωρίς “αν” και “όμως”».

Όμως και παρά τους πάμπολλους τίτλους των εφημερίδων που προειδοποιούν για τους κινδύνους ενός Brexit χωρίς συμφωνία, επτά στους δέκα Βρετανούς πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι μακροπρόθεσμα πιο σοβαρό ζήτημα από την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ, επεσήμανε η έρευνα.

Τα δύο τρίτα των 2.072 ανθρώπων που ρωτήθηκαν μεταξύ της 19ης και της 21ης Ιουλίου από το ινστιτούτο ComRes απάντησαν ότι ο Τζόνσον θα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι Βρετανοί «βλέπουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής έκτακτης ανάγκης» ακόμη και σε μια περίοδο πολιτικής αναταραχής, σχολίασε η Λόρα Τέιλορ της μη κυβερνητικής οργάνωσης Christian Aid για λογαριασμό της οποίας διενεργήθηκε η δημοσκόπηση.

«Οι Βρετανοί ενήλικες συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη κρίση, η οποία είναι πιθανόν καταστροφική για όλη την ανθρωπότητα», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά για την κλιματική αλλαγή, διότι το Brexit θα διευθετηθεί, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο», επεσήμανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Σάιμον Γκιλ υπηρεσιακός εκτελεστικός διευθυντής του Overseas Development Institute, ενός think tank με έδρα το Λονδίνο.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί και χρειάζεται μια πιο συγκεκριμένη (…) δράση παγκοσμίως, και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες προκλήσεις», πρόσθεσε ο Γκιλ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact