ΚΟΣΜΟΣ

Sabah: Το Γιαβούζ ξεκίνησε την γεώτρηση στα ανοιχτά της Καρπασίας

«Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες» αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα

Η Τουρκία επιταχύνει τις ενέργειές της και παράλληλα και την προκλητικότητά της  στην ανατολική Μεσόγειο με το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» να φέρεται να έχει ξεκινήσει (και εκείνο) γεώτρηση στον κόλπο της Καρπασίας (στην Κυπριακή ΑΟΖ), σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Sabah, που εκτιμά ότι η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας σήμερα στα Κατεχόμενα πραγματοποιείται για να στείλει μήνυμα της Άγκυρας σε όλον τον κόσμο.

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατoλική Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες. Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis στην ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Η εφημερίδα «Sabah» αναφέρει επίσης ότι υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, με την επίσκεψή του σήμερα στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στα ανοιχτά της Καρπασίας αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της ανατ. Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact