ΚΟΣΜΟΣ

Γέμισε πυροβόλα όπλα το Μεξικό μέσα σε δέκα χρόνια

Πάνω από 2 εκατομμύρια εισήχθησαν παράνομα στη χώρα

Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πυροβόλα όπλα εισήχθησαν παράνομα στο Μεξικό την τελευταία δεκαετία και τα μισά και πλέον εξ αυτών δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται, αποκάλυψε η μεξικανική κυβέρνηση χθες Τρίτη.

Τα δεδομένα αυτά δημοσιοποίησε ο υπουργός Άμυνας Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Από την άλλη, 450.625 όπλα πωλήθηκαν με άδεια του Κράτους μεταξύ του 2009 και του 2019, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Επιπλέον, από την έναρξη της θητείας του Λόπες Ομπραδόρ (1η Δεκεμβρίου 2018) μέχρι σήμερα έχουν αποκτηθεί με κρατική άδεια 7.927 όπλα, αριθμός «που δείχνει ότι δεν γίνονται πωλήσεις όπλων ανεξέλεγκτα, όπως λέγεται», επισήμανε ο Σαντοβάλ.

Περίπου το 70% των όπλων που εισήχθησαν και διακινήθηκαν παράνομα στο Μεξικό είχαν προέλευση τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα κυρίως ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Αυστρία.

Στο Μεξικό, η οπλοφορία υπάγεται στον έλεγχο του υπουργείου Άμυνας. Είναι παράνομη αν δεν ο κάτοχος δεν έχει άδεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact