ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία της Γερμανίας για την αύξηση προσφυγικών ροών στα ελληνικά νησιά

«Εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας»

Την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή της δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση, αναφερόμενη στην αύξηση του αριθμού των αφίξεων μεταναστών στα ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς τόνισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η γρήγορη και σημαντική αύξηση των επαναπροωθήσεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα ελληνικά νησιά με μεγάλη προσοχή και η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των αφίξεων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι αριθμοί είναι πάντως σημαντικά χαμηλότεροι από ό,τι πριν από την δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, και το κεντρικό σκεπτικό της δήλωσης είναι να εγγυηθούμε για τους πρόσφυγες στην Τουρκία επαρκή ασφάλεια και να δημιουργήσουμε προοπτικές ώστε να μην έχουν κανέναν λόγο να μεταναστεύσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η κ. Φιτς και προσέθεσε ότι «και οι αριθμοί δείχνουν ότι επί της ουσίας αυτό έχει επιτευχθεί».

Ουσιαστική για αυτό είναι, όπως είπε, η λεγόμενη «διευκόλυνση» για πρόσφυγες στην Τουρκία και η ΕΕ παρέχει μέσω αυτής αποφασιστική στήριξη σε πρόσφυγες και σε κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία. «Θεωρούμε ότι η δήλωση της 18ης Μαρτίου 2016 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας είναι επιτυχία και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται», τόνισε, για να προσθέσει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να εργαστεί περαιτέρω στο πλαίσιο αυτής της δήλωσης και σε αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας να αυξηθούν γρήγορα και σημαντικά οι αριθμοί των επαναπροωθήσεων. Η νέα ελληνική κυβέρνηση -το τονίζω ακόμη μία φορά- συμμερίζεται αυτή την άποψη και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα σωστά βήματα και στεκόμαστε έτοιμοι να την στηρίξουμε τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και διμερώς».

Ερωτώμενη σχετικά με τα αίτια της αύξησης των μεταναστών που φθάνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, η Γερμανίδα εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει για τα αίτια και επανέλαβε ότι το Βερολίνο παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επαφή τόσο με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να προσφέρει την στήριξή του, όσο και με την κυβέρνηση της Τουρκίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact