ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση «σοκ και δέος» από ΗΑΕ: Σμήνος 30(!) drones βομβάρδισαν τουρκική βάση

Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Τουρκία-Λιβύη και μετέφερε όπλα, τουρκικά UAV και Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους ανατινάχτηκε στο αεροδρόμιο-βάση του GNA από σμήνος οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΑΕ σύμφωνα με τουρκικές και ρωσικές πηγές.

Ο συνταγματάρχης του GNA, Abdulbasit Tika, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε πως τα ΗΑΕ “οδηγούν” τον πόλεμο προς την Τρίπολη.

Ανέφερε επίσης πως “αξιωματικοί των ΗΑΕ έχουν έρθει στην Λιβύη και επιχειρούν στις περιοχές Qasir Bin Ghashir, Ras Lanuf, Al-Jufra και Al Marj” και πρόσθεσε:

” Πριν λίγες ημέρες σμήνος 30 (!) μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασαν στην Λιβύη μέσω Αιγύπτου. Ηταν των ΗΑΕ και ήρθαν για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ!

Ολες οι κινήσεις των δυνάμεων του Στρατάρχη παρακολουθούνται. Θα υπάρξει σκληρή απάντηση στις επιθέσεις που δεχτήκαμε.

Ο Χ.Χαφτάρ έχει ενισχυθεί με μισθοφόρους.

Τα drones των ΗΑΕ έπληξαν το αεροδρόμιο Mitiga στην Τρίπολη.

Το αεροδρόμιο πλέον βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις αρχές του μήνα. Συγκεκριμένα στις 2 του Σεπτέμβρη το αεροδρόμιο έκλεισε λόγων των επιδρομών που δεχόταν από τις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ.

Ομως, παρόλ’ αυτά οι δυνάμεις του Χαφτάρ το βομβαρδίζουν επί 4 σερί ημερες ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές των τουρκικών μη επανδρωμένων UAV, Bayraktar TB2, στην αεροπορική βάση της Juffra.

Στόχοι των drones των ΗΑΕ ήταν και οι βάσεις στη Σίρτη με συνέπεια οι δυνάμεις του GNA να θέσουν εκτός μάχης το αεροδρομιο και να εκτρέψουν την κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Μισράτα, 2.5 ώρες ανατολικά της Τρίπολης. Τελικά και η βάση στην Μισράτα βομβαρδίστηκε.

Φυσικά ο λόγος των βομβαρδισμών του LNA ήταν η τουρκική βάση στο αεροδρομιο Mitiga εικόνες της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας σε αιγυπτιακά ΜΜΕ. Oι Tούρκοι είχαν προχωρήσει σε επέκταση της βάσης με κατασκευή νέων συγκροτημάτων, shelter, UAV κτλ.

Τα drone Wing Loong II των ΗΑΕ φέρουν πυραύλους ΒΑ-7 .

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact