ΚΟΣΜΟΣ

O Eρντογάν κατηγορεί τη Δύση για υποκρισία

Δήλωσε πως «αυτοί που μας δίνουν μαθήματα έχουν κηλίδα σφαγών, κατοχής και αποικιοκρατίας»

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην 3η Σύνοδο Θρησκευτικών Ηγετών της Αφρικής.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην ΕΕ για το εμπάργκο όπλων λέγοντας πως «εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε μας εξαιτίας της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα».

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε στην ομιλία του και μία φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ισχύει ακόμα και ύστερα από 100 χρόνια. Η φράση ήταν ότι «μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα». Κατά τον πρόεδρο της Τουρκίας, ακόμη κι αν περάσουν 100 χρόνια δεν αλλάζει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι «ενώ η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν».

Κατηγορεί τους Κούρδους πως παραβιάζουν την εκεχειρία

Την Πέμπτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για εκεχειρία 120 ωρών στη Συρία, προβλέπει την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή με αντάλλαγμα τη διακοπή της τουρκικής επίθεσης. Ωστόσο, η εκεχειρία παραμένει εύθραυστη, καθώς η Τουρκία κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις για παραβίαση της.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σέβονται πλήρως τη συμφωνία», η οποία επιτεύχθηκε την Πέμπτη έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Εντούτοις, οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν συνολικά 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες».

Το τουρκικό υπουργείο διευκρίνισε ότι 12 από τις επιθέσεις προέρχονταν από τη συριακή μεθοριακή πόλη του Ρας αλ-Αϊν, μια από την Ταλ Αμπιάντ και άλλη μια από την περιοχή Ταλ Ταμρ, αναφέροντας ότι χρησιμοποιήθηκαν διάφορα ελαφρά και βαρέα όπλα, ανάμεσά τους ρουκέτες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact