ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Φωτιές, χημικά και 28 συλλήψεις στα Εξάρχεια

Επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων ακολούθησαν τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία η αστυνομία κέρδισε το στοίχημα, αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.

Ωστόσο περίπου από τις οκτώ το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στην περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η αστυνομία έχει κάνει 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια.

Δημοσιεύτηκε από protothema.gr στις Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Δημοσιεύτηκε από protothema.gr στις Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές. Λίγο πριν από τις εννέα μία εικοσάχρονη, που είναι κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ έχοντας τραύμα στο κεφάλι. Όπως καταγγέλλει έχει χτυπηθεί από αστυνομικό με γκλομπ.

Οι κουλουλοφόροι σημαδεύουν με δέσμη λέιζερ τους άνδρες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί απέναντί τους, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων έχουν επιστρέψει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ η αστυνομία απάντησε στον πετροπόλεμο με χημικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει σε νέες προσαγωγές.

Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ. Μία μολότοφ μάλιστα, έπεσε από κάποια ταράτσα κοντά στο ΒΟΞ στη Στουρνάρη και «έσκασε» κοντά σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η στολή του. Από πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη άγνωστοι άρχισαν να πετούν γλάστρες εναντίον των αστυνομικών.

Περίπου στις εννέα το βράδυ άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από κατάστημα σε πεζόδρομο των Εξαρχείων και ζητούσαν από τον ιδιοκτήτη του να τους αφήσει να μπουν μέσα, αφού υποστηρίζουν ότι είχαν βρει καταφύγιο εκεί αντιεξουσιαστές που νωρίτερα πετούσαν εναντίον τους αντικείμενα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact