ΚΟΣΜΟΣ

Παράνομες καλλιέργειες κόκας σε εκτάσεις 250.000 στρεμμάτων κατέστρεψαν οι αρχές στο Περού

Οι επιχειρήσεις που έγιναν επέτρεψαν να «μειωθεί η παγκόσμια παραγωγή κοκαΐνης», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ

Οι περουβιανές αρχές ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι κατέστρεψαν παράνομες καλλιέργειας κόκας σε εκτάσεις 250.000 στρεμμάτων και πλέον σε απομακρυσμένες κοιλάδες όπου δρουν διακινητές ναρκωτικών και τα τελευταία εναπομείναντα μέλη της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι.

Οι παράνομες καλλιέργειες βρίσκονταν στην κοιλάδα Ουάγιαγα και σε μια ζώνη της ζούγκλας που εκτείνεται στις περιοχές Αγιακούτσο, Ουανκαβέλικα, Κούσκο και Χουνίν.

«Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς και τους εργαζόμενους στο Ειδικό Πρόγραμμα Ελέγχου και Μείωσης των Παράνομων Καλλιεργειών (σ.σ. CORAH, άοπλοι πολίτες) οι οποίοι με τη δουλειά τους, τις θυσίες τους, την αφοσίωσή τους, ξεπέρασαν τους στόχους» που είχαν οριστεί, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κάρλος Μοράν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σε αστυνομικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Χουνίν (κεντρικά).

Πάνω από τις μισές παράνομες καλλιέργειες στο Περού βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές (τουλάχιστον 240.000 στρέμματα από το εκτιμώμενο σύνολο των 490.000 στρεμμάτων).

Οι επιχειρήσεις που έγιναν επέτρεψαν, παρά τις «δύσκολες συνθήκες», να «μειωθεί η παγκόσμια παραγωγή κοκαΐνης και να ενισχυθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες πρόληψης της τοξικομανίας», δήλωσε με ικανοποίηση ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Περού, ο Κρίσνα Ουρς, ο οποίος συνόδευσε τον Μοράν.

Το Περού, μαζί με την Κολομβία και τη Βολιβία, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους παραγωγούς φύλλων κόκας και κοκαΐνης παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πάντως, οι καλλιέργειες κόκας είναι νόμιμες έως μια συγκεκριμένη ποσότητα στο Περού. Αυτή η παραγωγή χρησιμοποιείται για προαιώνιες παραδοσιακές χρήσεις, όπως για εκχυλίσματα, αφεψήματα (για παράδειγμα το τσάι κόκας) κ.ά.

Μολονότι η μαοϊστική οργάνωση ανταρτών Φωτεινό Μονοπάτι ηττήθηκε στρατιωτικά πριν από περίπου είκοσι χρόνια, έχουν απομείνει μερικοί μαχητές της διασκορπισμένοι σε απομονωμένες περιοχές της ζούγκλας, ορισμένες από τις οποίες χαρακτηρίζονται ως ακόμη και σήμερα από τις αρχές του Περού εμπόλεμες ζώνες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact