ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλγερία πρόθυμη να φιλοξενήσει έναν «διάλογο» ανάμεσα σε όλες τις πλευρές της Λιβύης

Πρόταση να φιλοξενήσει έναν «διάλογο» ανάμεσα σε όλες τις πλευρές της Λιβύης, με στόχο την προώθηση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, πρότεινε να φιλοξενήσει ο Αμπντελαματζίντ Τεμπούν, όπως μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Η χώρα μας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον επιδιωκόμενο διάλογο ανάμεσα στους Λίβυους αδελφούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Αλγερίας κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Καλούμεθα να συντάξουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη , ο οποίος θα είναι δεσμευτικός για τις πλευρές, με στόχο την σταθεροποίηση της εκεχειρίας, την διακοπή της τροφοδοσίας των πλευρών με όπλα ώστε να απομακρυνθεί το φάσμα του πολέμου από ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας μίλησε επίσης για την ανάγκη «ενθάρρυνσης των λιβυκών πλευρών να καθήσουν γύρω από το τραπέζι για να επιλύσουν την κρίση μέσω του διαλόγου και ειρηνικών τρόπων και να αποφύγουν παρεκτροπές με καταστροφικές συνέπειες».

Οι συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου δεσμεύθηκαν να τηρήσουν το εμπάργκο όπλων και να σταματήσουν κάθε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης για την ειρήνευση στην χώρα που πλήττεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της δέσμευσης επί του πεδίου όπου εφαρμόζεται μία εύθραυστη εκεχειρία, παραμένουν αβέβαια: ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, και ο αντίπαλός του, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, αρνήθηκαν να συναντηθούν κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Πέραν των καλών υπηρεσιών που προσφέρθηκαν πίσω από τους προβολείς για να διασφαλισθεί η επιτυχία του εγχειρήματός της, η Αλγερία κατέβαλε αδιάκοπα προσπάθειες για την σταθεροποίηση της εκεχειρίας», δήλωσε ο Αμπντελαματζίντ Τεμπούν.

Η Αλγερία, με κοινά σύνορα με την Λιβύη μήκους 1.000 χιλιομέτρων, έχει πληθύνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επαφές για να συμβάλει στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση.

Ο Φάγεζ αλ-Σάρατζ , ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, καθώς και οι επικεφαλής της τουρκικής, αιγυπτιακής και ιταλικής διπλωματίας, έχουν πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις στο Αλγέρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, αναμένεται αύριο στην πρωτεύουσα της Αλγερίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact