ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός «τσάκισε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-59

Σαν «κόκκινο πανί» έβλεπε την ΤΣΣΚΑ ο λαβωμένος Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και με «ταύρο εν υαλοπωλείο» τον Κώστα Παπανικολάου τη νίκησε, για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, με 72-59 στο ΣΕΦ.

Ο Παπανικολάου έπαιζε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης λες και ήθελε να καλύψει το κενό όλων των τραυματιών της ομάδας του Πειραιά. Και για τον αρχηγό Σπανούλη που μπαίνει χειρουργείο και χάνει τη σεζόν, και για τον Πρίντεζη που δεν πάτησε παρκέ αν και στη δωδεκάδα και για τον Τέιλορ Ρότσεστι και για τον χειρουργημένο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο!

Ο Παπανικολάου πέτυχε 19 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσαν σεμινάριο αμυντικής λειτουργίας στην 3η περίοδο, όταν δέχτηκαν μόλις 4 πόντους από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (21-4).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ το περασμένο καλοκαίρι έπαιζε για μία ακόμη βραδιά με ψυχή απέναντι στον Κώστα Κουφό και τον Κάιλ Χάινς, σημειώνοντας double double (11 πόντους, 12 ριμπάουντ). Διψήφιος ο Μπράντον Πολ, διψήφιος και ο Ογκάστιν Ρούμπιτ! Επτά ριμπάουντ μάζεψε ο Οκτάβιους Έλις.

Ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ, Μάικ Τζέιμς είχε μόλις 9 πόντους στο α΄ μέρος. Έπαιρνε το ένα σουτ μετά το άλλο στην 4η περίοδο για να ρίξει τη διαφορά, έφτασε τους 20, αλλά ήταν αργά για τη ρωσική ομάδα. Ο Νταρούν Χίλιαρντ (11π.) ήταν ο παίκτης που την κρατούσε «όρθια» στο α΄ μέρος πριν πετάξει «λευκή πετσέτα» στο 3ο δεκάλεπτο.

Αυτή ήταν η 10η νίκη του Ολυμπιακού, ενώ η ΤΣΣΚΑ μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές, συμβιβάστηκε με δεύτερο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα (16-8).

Μόλις 45 λεπτά πριν από το τζάμπολ με την ΤΣΣΚΑ, οι φόβοι πως ο Βασίλης Σπανούλης θα πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου έγιναν και… επίσημοι με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώνει πως ο αρχηγός του «υπέστη ρήξη περονιαίων τενόντων δεξιάς ποδοκνημικής. Η αποκατάσταση της βλάβης θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά».

Με πένθος στη φανέλα αγωνίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Θύρας 7, στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 8 Φεβρουαρίου 1981. Λουλούδια άφησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ στην εξέδρα που υπήρχε πανό με τα πρόσωπα των θυμάτων. Λουλούδια άφησαν και οι τρεις παίκτες της ΤΣΣΚΑ που στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Κάιλ Χάινς, ο Ντάνιελ Χάκετ και ο Γιάνις Στρέλνιεκς. «Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας 8/2/81» έγραφε ένα άλλο πανό σε μαύρο φόντο.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-34, 54-38, 72-59

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact