ΚΟΣΜΟΣ

Οξύνεται η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού – Πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ

H Τουρκία έχει αναπτύξει 5000 άνδρες στρατιωτικά οχήματα κατά μήκος των συνόρων

Πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού σε μια επίθεση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Ταφτανάζ της βορειοδυτικής Συρίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται μία εβδομάδα αφότου οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν την ζωή τους από πυρά του συριακού στρατού.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε εκτάκτως με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μεταδίδει το NTV.

Τα δύο αυτά περιστατικά σηματοδοτούν μια από τις πιο σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των τουρκικών και συριακών στρατευμάτων στα εννιά χρόνια του πολέμου που διεξάγεται στη Συρία, όπου η Άγκυρα η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται κατά του Άσαντ, ήλπιζε κάποτε ότι θα μπορούσε να τον ανατρέψει.

Η Τουρκία, ανακοίνωσε ότι απάντησε στην τελευταία επίθεση.

«Στόχοι που αναγνωρίσθηκαν στην περιοχή επλήγησαν άμεσα και με σφοδρότητα … και η αναγκαία απάντηση δόθηκε. Οι στόχοι καταστράφηκαν και το αίμα των μαρτύρων μας δεν έμεινε στο χώμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Στρατιωτικός διοικητής των ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία , δήλωσε ότι οι αντάρτες ξεκίνησαν σήμερα μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού κοντά στο Σαρακέμπ με την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού.

Η Τουρκία έχει αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στο Ιντλίμπ , όπου ήδη έχει αναπτύξει στρατιωτικά φυλάκια επιτήρησης μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία και το Ιράν, ώστε να περιορισθούν οι μάχες γύρω από το Ιντλίμπ που παραμένει ο τελευταίος θύλακος των δυνάμεων που αντιπολιτεύονται τον Άσαντ.

Πολλά από τα φυλάκια αυτά αυτή την στιγμή έχουν περικυκλωθεί από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά η Τουρκία έχει αναπτύξει 5000 άνδρες στρατιωτικά οχήματα κατά μήκος των συνόρων, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, εξοπλισμό για ραντάρ, με σκοπό να υποδηλώσει την παρουσία της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact