ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ χέρι-χέρι στο Ταζ Μαχάλ

Σπάνια εκδήλωση τρυφερότητας μεταξύ του προεδρικού ζεύγους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν συνηθίζει να επισκέπτεται πολιτιστικά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια των διπλωματικών ταξιδιών του, όμως σήμερα βγήκε χρόνο για να δει από κοντά το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ της Ινδίας μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια.

Το ζεύγος Τραμπ, που βρίσκεται στην Ινδία για ένα ταξίδι 36 ωρών, έκανε μια στάση στην πόλη Άγκρα για να επισκεφθεί το εντυπωσιακό μνημείο, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο για την αγαπημένη βασίλισσά του Μουμτάζ Μαχάλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία και οι συνεργάτες τους είχαν μια αποκλειστική περιήγηση στο Ταζ Μαχάλ, όπου τα αδέσποτα ζώα τα είχαν μαζέψει οι αρχές μέρες πριν και σε όλους τους υπόλοιπους τουρίστες, ακόμα και σε εκείνους που είχαν κάνει κρατήσεις μέσω διαδικτύου μήνες νωρίτερα, απαγορεύτηκε η είσοδος στο μνημείο για έξι ώρες, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

Ο Τραμπ και η Μελάνια έβγαλαν φωτογραφίες με φόντο το Ταζ Μαχάλ και περιηγήθηκαν στο συγκρότημα, με τη συνοδεία ενός ξεναγού που τους ενημέρωσε για την ιστορία του μνημείου και την αρχιτεκτονική του.

Οι δυο τους κουβέντιαζαν μεταξύ τους και που και που κρατούσε ο ένας το χέρι του άλλου.

«Το Ταζ Μαχάλ προκαλεί δέος. Μια διαχρονική απόδειξη της πλούσιας και ποικίλης ομορφιάς του ινδικού πολιτισμού. Σε ευχαριστώ, Ινδία!» έγραψαν οι Τραμπ στο βιβλίο των επισκεπτών, στο οποίο και οι δύο υπέγραψαν.

Η επίσκεψη του ζευγαριού ήταν σύντομη, ωστόσο η Αρχαιολογική Επιθεώρηση της Ινδίας που επιβλέπει το μνημείο και η διοίκηση της πόλης Άγκρα, όπως και η αστυνομία εργάστηκαν σκληρά εδώ και εβδομάδες για να διασφαλίσουν ότι οι εκλεκτοί επισκέπτες δεν θα συναντούσαν κανένα πρόβλημα.

«Όλα τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή, αγελάδες, σκυλιά και μαϊμούδες, μαζεύτηκαν και απομακρύνθηκαν» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Άγκρα Σουμπχάς Τσαντ.

Η κόρη του Τραμπ και σύμβουλός του Ιβάνκα Τραμπ πόζαρε, επίσης, με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ με φόντο το Ταζ Μαχάλ.

Το προσωπικό ασφαλείας του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ ήταν ορατό γύρω από το άδειο συγκρότημα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact