ΕΛΛΑΔΑ

Προκαλούν Γερμανοί νεοναζί στη Μυτιλήνη: “Θα σας κάνουμε ότι και στα Καλάβρυτα”

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την καταγγελία του Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιστότοπους της Μυτιλήνης, την Πέμπτη έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης “Identity Movement” Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland).

Η ιστοσελίδα της Λέσβου politikalesvos.gr αναφέρει:

“Πρόκειται για τη ίδια οργάνωση που βρίσκεται στον Έβρο, ο αρχηγός της οποίας έχει πραγματοποιήσει προσκύνημα σε μνημείο για τις υπηρεσίες των στρατιωτών της Βέρμαχτ.

Οι οπαδοί των Ναζί που κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του νησιού, έστειλαν στον θάνατο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκατοντάδες Λέσβιους ήρθαν με σκοπό να βοηθήσουν τα ντόπια Τάγματα Εφόδου που δρουν ανενόχλητα τις τελευταίες μέρες.

Η ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια, γι’ αυτή τη μαύρη σελίδα είναι δική σας κύριοι αυτοδιοικητικοί, είστε ηθικοί αυτουργοί της πιο επικίνδυνης και ντροπιαστικής τροπής που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα”.

Η ιστοσελίδα stonisi.gr, αναφέρει σχετικά:

“Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας “Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα”.

Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο “Ν” αυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

“Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα” φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Μία επιχειρηματίας στην αγορά της Ερμού που ξέρει γερμανικά τους μίλησε και της είπαν ότι είναι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. “Εγώ δεν θέλω να είναι έτσι το νησί μου, έχουν καταστρέψει όλοι το νησί μου. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου” δήλωσε στο “Ν” σοκαρισμένη.

Ας σημειωθεί ότι μέσα στους “επισκέπτες” είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της “Kontrakultur Halle”, μιας περιφερειακής ομάδας του “Identitarian Movement Germany”. ΟΠριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD “Young National Democrats”. ”

Πηγή: Stonisi.gr, lesvosnewspost.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact