ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: «Αυτοί θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ»

Για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μίλησε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ειδικότερα, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι η χθεσινή ανακοίνωση αφορά 155.000 περίπου μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι εντός του τελευταίου έτους, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

«Όσοι είναι άνεργοι από 12 έως 24 μήνες και δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ» διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ήδη μία μεγάλη παρέμβαση, που είναι η δίμηνη παράταση σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. «Αυτοί είναι συνολικά σχεδόν 200.000 άνθρωποι.

Επίσης, θα δώσουμε δίμηνη παράταση και σε όσους έληξε η επιδότησή τους τον Απρίλιο. ‘Αλλοι 40.000 άνθρωποι» συμπλήρωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact