ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: «Η τρόικα δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε»

«Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά και με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «μία περίοδο με αρκετή ομίχλη».

Ο Κάρολος Παπούλιας ρώτησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τη  συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που άρχισε χθες και ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Αρχίσαμε χτες, κύριε Πρόεδρε. Είμαστε σε μία περίοδο με αρκετή ομίχλη τώρα που συζητείται ο προϋπολογισμός, ίσως πρώτη φορά που όλα αυτά τα ζητήματα είναι ανοιχτά και όλα μαζί απαιτούν ταυτόχρονα τη λύση. Και με την αβεβαιότητα που δημιουργείται σε ορισμένα ζητήματα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασυρθούμε σε ακραίες φωνές, λαϊκίστικες, που θα μας οδηγήσουν σε μια επικίνδυνη εσωστρέφεια, την ώρα που απαιτείται σύνεση, υπευθυνότητα, γιατί οι πολίτες έχουν υποστεί πολύ μεγάλες θυσίες».

«Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά και με μια τρόικα που φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε και που πιστεύουμε και που αγωνιστήκαμε για να μπούμε», σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Πιστεύω ότι με τη σύνεση, την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτείται, θα αντιμετωπίσουμε θετικά όλα αυτά τα ζητήματα. Έχουμε ορίσει τις κόκκινες γραμμές, την Κυριακή ψηφίζεται ο προϋπολογισμός χωρίς εκπλήξεις, γι’ αυτό και δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ψηφοφορία, σημασία έχει όμως ότι αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, θα εκτελεστεί και ότι η τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της τα 2 προηγούμενα χρόνια και μας ζητούσε μάλιστα μέτρα, τα οποία αν είχαμε πάρει είναι σίγουρο ότι δεν θα είχαμε μπει στην ανάπτυξη, έστω αυτή τη  μικρή του τελευταίου τριμήνου του 2014», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Και γι’ αυτό ακριβώς, με σθένος αποκρούουμε αυτές τις εκτιμήσεις που κάνουν, διότι είναι εκτιμήσεις οι οποίες δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη», ανέφερε ακόμα  Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «στις 31 Δεκεμβρίου τελειώνει το μνημόνιο» και συμπλήρωσε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει το πώς θα πάμε στην επόμενη μέρα και όχι ποιος θα τη διαχειριστεί μόνο, αλλά το πώς θα την έχουμε προσδιορίσει αυτή την επόμενη μέρα θετικά για τον ελληνικό λαό».

«Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον και ταυτόχρονα και με τα εθνικά ζητήματα τα οποία υπάρχουν – και όπως γνωρίζετε υπάρχει και η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού και όλα αυτά τα ζητήματα της ΑΟΖ, της Κύπρου, αλλά και τα θέματα τα ευρύτερα της Συρίας και όλα τα σχετικά –  πιστεύουμε ότι πρέπει, αν μη τι άλλο, να συμφωνήσουμε ώστε ομαλά, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να προχωρήσουμε συναινετικά στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να έχουμε έναν θεσμικό νέο παράγοντα, ο οποίος θα αποτελεί το σύμβολο της ενότητας του ελληνικού λαού και θα είναι ένας πολύ καλός συνομιλητής και με τους έξω, αλλά και με τις πολιτικές δυνάμεις τις μέσα.

Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε, επειδή γνωρίζω το ενδιαφέρον σας και πάντα όταν αρχίζει η καινούργια περίοδος της Βουλής και ιδιαίτερα κατά τον προϋπολογισμό, ξέρω το ενδιαφέρον σας, ξέρω την ενημέρωση που θέλετε,  γι’ αυτό σας επισκέπτομαι για να σας ενημερώσω και να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε ότι «θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σε μια περίοδο που, όπως είπατε, έχει πολλή ομίχλη. Ελπίζω και εύχομαι να ξεδιαλύνει  και να έχουμε έναν αίθριο καιρό».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact