ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απασφαλίζει» ο Κυριάκος…

Η κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας δεν είναι ακριβώς η καλύτερη δυνατή- ειδικά το τελευταίο διάστημα: η Ελλάδα μπορεί να τα πήγε περίφημα στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, όμως εδώ και 20 μέρες περίπου φλερτάρει απροκάλυπτα με το δεύτερο.

Ήδη η επαναφορά του κ. Τσιόδρα στην ενημέρωση- ακόμα κι αν ήταν έκτακτη και, για την ώρα, δεν υπάρχει σκέψη για να επανέλθει ο καθηγητής σε συστηματική βάση- κατέδειξε την σοβαρότητα της κατάστασης, ιδίως από την στιγμή που ανέλυσε την κατάσταση για τον δείκτη R0.

Τα 121 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έκρουσαν… εκκωφαντικά τον κώδωνα του κινδύνου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση στους πολίτες το πρωί της Τετάρτης (5/8), μέσω της τηλεόρασης. Το σχέδιο ήταν αρχικά να βγει το απόγευμα της Τρίτης, όμως η κοινή παρουσία Τσιόδρα-Χαρδαλιά «μετέθεσε» την εμφάνισή του κατά μία ημέρα.

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά κι εν συνεχεία θα προβληθεί στους Έλληνες πολίτες.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι το τι θα πει ο Κυριάκος. Παρά το γεγονός πως η παρέμβασή του δε θα έχει τη μορφή διαγγέλματος, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως θα χτυπήσει το τελευταίο καμπανάκι για την συνολική «συμμόρφωση» των Ελλήνων με τους κανόνες υγιεινής μέσα τις επόμενες 10 μέρες (χοντρικά μέχρι των 15αύγουστο).

Σε αντίθετη περίπτωση, μοιάζει πια δεδομένο πως θα προχωρήσει σε αυστηροποίηση των τωρινών μέτρων, ούτως ώστε ν’ αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Το SMS θα είναι το μικρότερο «κακό» που θα… μας βρει, αν δεν αλλάξουμε συλλογικά στάση.

Φόβος και πανικός δεν χρειάζονται, όμως όχι κι αυτή η αναίτια χαλαρότητα…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact