ΥΓΕΙΑ

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό

Αν σας αρέσει το «βαρύ», αγγλικό πρωινό, με λουκάνικα, αυγά και φασόλια, μπορεί να καταφέρετε να… «ξαλαφρώσετε» κάπως τη ζυγαριά σας!

Βέβαια, για εμάς του «νότιους» ένα πρωινό αποτελούμενο από μπέικον, λουκάνικο, φασόλια, αυγά και ψωμί ακούγεται περισσότερο σαν… «βαρύ μεσημεριανό μια κρύα μέρα του χειμώνα», ωστόσο όπως επισημαίνουν ειδικοί, το πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, δηλαδή της χημικής ουσίας που ρυθμίζει την όρεξη για φαγητό.

Όπως αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές, όσοι αποφεύγουν να τρώνε πρωινό, εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ουσίας, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στην υπερφαγία και κατά συνέπεια στην πρόσληψη βάρους.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, οι έφηβοι που παρέλειπαν να τρώνε πρωινό ήταν περισσότερο επιρρεπείς στην παχυσαρκία.

Αντίθετα, όσοι κατανάλωναν «βαρύ» πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, είχαν λιγότερες λιγούρες αργότερα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να τρώνε πολύ στη συνέχεια.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι οι άνθρωποι εμφανίζουν δραματική πτώση στην όρεξη για κάτι γλυκό, όταν τρώνε πρωινό. Όταν δε, το πρωινό αποτελείται από πρωτεΐνες, τότε μειώνεται η όρεξη και για αλμυρά ή παχυντικά φαγητά» ανέφερε η καθηγήτρια Heather Leidy από το πανεπιστήμιο Missouri-Columbia. «Από την άλλη, όταν παραλείπει κανείς το πρωινό, τότε η λαχτάρα για περισσότερο φαγητό αυξάνεται όσο περνά η μέρα» πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nutrition.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact