ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Στο «κόκκινο» 18 περιοχές

Σαφή σημάδια μείωσης έχει η επιδημία στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μπήκε στην τέταρτη εβδομάδα του lockdown.

Υπάρχουν, ωστόσο, 18 περιοχές οι οποίες επιμένουν και η επιδημιολογική τους εικόνα εξακολουθεί να μην είναι καλή.

Ο συναγερμός είναι ιδιαίτερα υψηλός στην Πιερία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με το ιικό φορτίο να αυξάνεται αντί να παραμένει σταθερό ή να «πέφτει». Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη μοιάζει να ακολουθεί πορεία αποκλιμάκωσης, με τα νοσοκομεία της, όμως, όπως και συνολικά το ΕΣΥ, να βρίσκονται ακόμη υπό πίεση. Τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της ερχόμενης αναμένεται, κατά τους ειδικούς, να φανεί ουσιαστική αποσυμπίεση του συστήματος υγείας.

Οπως προκύπτει από τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η Θεσσαλονίκη για δεύτερη ημέρα στη σειρά, μετά την Κυριακή, κατέγραψε λιγότερα κρούσματα σε σχέση με την Αττική. Ειδικότερα, οι δύο περιοχές δήλωσαν 213 και 255 νέα περιστατικά αντίστοιχα, παρουσιάζοντας πτώση για όλη την προηγούμενη εβδομάδα κατά 30% η Αττική και κατά 20% η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη χθεσινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η επιδημία, ωστόσο, παρουσιάζει διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατονόμασε 18 περιοχές, τις ίδιες με αυτές που είχε επισημάνει και την περασμένη Παρασκευή, οι κάτοικοι των οποίων πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ώστε να μην ξεφύγει η διασπορά του κορονοϊού. Πρόκειται για τις: Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Εβρος, Σέρρες και Ροδόπη.

Ενδεικτικά, χθες, η Λάρισα δήλωσε 49 νέα περιστατικά, η Μαγνησία 34, η Πέλλα 36, η Πιερία 39, οι Σέρρες 33, η Ημαθία 26. Ειδικά όσον αφορά στην Πιερία, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ιδιαίτερη μνεία επισημαίνοντας τη λεπτή ισορροπία στο να περάσει σε μια άκρως επικίνδυνη επιδημιολογική κατάσταση.

Πληροφορίες: «Ελεύθερος Τύπος»

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact