ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν τα όργανα: Το πρώτο μέτρο που επιστρέφει μόνο για ανεμβολίαστους

Σημαντικό θέμα έχει δημιουργηθεί με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι οι εμβολιασμοί σε κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων θα είναι υποχρεωτικοί, κάτι που έφερε τεράστιες αντιδράσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες όπως είναι οι εκπαιδευτικοί.

Το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει εξαιρετικά χαμηλά με τον στόχο της ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι να απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Γι’ αυτόν τον λόγο στην κυβέρνηση προσπαθούν να θεσπίσουν μέτρα που θα δώσουν στους πολίτες κίνητρα για να κάνουν το εμβόλιο.

Ήδη πάντως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση και την ψυχαγωγία λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μέτρο που δεν αποκλείεται να επεκταθεί. Η κυβέρνηση εξετάζει να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο και στο λιανεμπόριο στους εσωτερικούς χώρους από τις αρχές του φθινοπώρου.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του OPEN, το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επανέλθει το μέτρο του click away για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Αντίθετα, όσοι πολίτες είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης δε θα υπόκεινται σε περιορισμούς.

Ενδεχόμενο τέτοιο μέτρο θα φέρει σημαντικές αναταραχές και στον κόσμο του εμπορίου. Σύμφωνα με το Open αυτή την στιγμή ένας στους δύο καταναλωτές είναι ανεμβολίαστος.

Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του εμπορίου που σημειώνουν ότι ο τζίρος των καταστημάτων τους θα πέσει κατακόρυφα.

Ο αντιπρόεδρος εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Νίκος Κουγιουμτζής έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα: «Πώς θα εξυπηρετούμε τους ανεμβολίαστους;, τι θα γίνει με τους υπαλλήλους μας εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους;».

O πρόεδρος επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθήνας υπογράμμισε ότι «τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύουν την υγεία αλλά και την λειτουργία της αγοράς».

Τα μέτρα στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με το Open με την εικόνα της πανδημίας να παίζει καθοριστικό ρόλο για το πότε και εάν θα εφαρμοστούν.

Η ηγεσία του υπουργείου Aνάπτυξης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι όποια περιοριστικά μέτρα ληφθούν στο εξής θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact