ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημίτης: Δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι πρόεδρος θα εκλεγεί

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή εξέφρασε από το Λονδίνο ο Κώστας Σημίτης.

Μιλώντας στο London School of Economis και απαντώντας σε ερώτηση ακροατή για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε ότι για την εκλογή προέδρου απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι: «Δεν είναι σίγουρο. Μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πω ότι πρόεδρος θα εκλεγεί, διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων».

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Σημίτης ανέφερε ότι: «Είναι πιθανό ότι το Φεβρουάριο θα έχουμε εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Θα βρει ένα κόμμα που πιθανώς να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα θέλει να συνεργαστεί με την Ε.Ε., σύμφωνα με τους κανόνες της Ενωσης».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact