ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη να προσφέρει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση στην Ουκρανία η ΕΕ

Την ετοιμότητα της ΕΕ να προχωρήσει στη διάθεση περισσότερων κονδυλίων στην Ουκρανία, απειλώντας παράλληλα τη Ρωσία με πρόσθετες κυρώσεις, υπογραμμίζει η διαδικτυακή πύλη «euobserver.com» επικαλούμενη το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο προσωρινό κείμενο που συμφωνήθηκε από τους πρεσβευτές των κρατών-μελών, «η ΕΕ συγχαίρει την Ουκρανία για τη νέα κυβέρνησή της και χαιρετίζει την αποφασιστικότητά της να πραγματοποιήσει τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις». Παράλληλα, αναφέρει ότι «η Ένωση και τα κράτη-μέλη της είναι έτοιμα να διευκολύνουν περαιτέρω και να υποστηρίξουν τη διαδικασία μεταρρύθμισης της Ουκρανίας», μετά από την πρόσφατη καταβολή της ενίσχυσης της ΕΕ ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η απόφαση σημειώνει ότι η «κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία προκαλεί σοβαρή ανησυχία» και καλεί τις δύο πλευρές να εφαρμόσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, η ΕΕ προειδοποιεί ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει περαιτέρω μέτρα, εάν χρειαστεί» σε σχέση με τις κυρώσεις στη Ρωσία. Τα συμπεράσματα αναφέρουν, επίσης, ότι οι χώρες της ΕΕ σχεδιάζουν να επιβάλουν απαγόρευση των επενδύσεων στη Ρωσία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αναφορά στο σχέδιο συμπερασμάτων «της περαιτέρω ενίσχυσης», έρχεται εν μέσω αναφορών ότι το τρέχον πακέτο στήριξης από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει την πτώχευση της χώρας λόγω της οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο. Το ΔΝΤ έχει μέχρι στιγμής καταβάλει 8,2 δισ. δολάρια σε σύνολο 17 δισ. για να καλύψει την περίοδο έως το 2016, ενώ η ΕΕ έχει δεσμευθεί για ένα ποσό 1,6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, αξιωματούχοι της ΕΕ πιστεύουν ότι θα χρειαστούν άλλα 15 δισ. δολάρια.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact