ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη την κακοκαιρία αυτή μπορούμε να την διακρίνουμε σε δύο φάσεις ή αλλιώς δύο σοβαρές επιδεινώσεις που θα φέρουν πολλά χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της χώρας μας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

«Με την πολική αέρια μάζα να βρίσκεται πλέον στη γειτονιά μας και να κινείται ολοένα και πιο νότια, θα κυλήσουν οι επόμενες αρκετές ημέρες προκαλώντας βαρυχειμωνιά σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας συστήματα μπορούμε στην κακοκαιρία αυτή να διακρίνουμε δύο φάσεις ή αλλιώς δύο σοβαρές επιδεινώσεις που θα φέρουν πολλά χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της χώρας μας.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Αυτή την αναμένουμε από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι περίπου τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Θα αφορά περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, όπως επίσης και περιοχές του δυτικού και νότιου Αιγαίου. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα θα συναντήσουμε κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά, καθώς και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Συγκεκριμένα για το νομό Αττικής αναμένουμε από τα ξημερώματα αύριο πυκνές χιονοπτώσεις στο σύνολο του νομού με τα προγνωστικά να θέλουν να επηρεάζονται περισσότερο τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται και από κατά τόπους χιονοστρώσεις.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

Αυτή θα αφορά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι περίπου το βράδυ της Κυριακής. Έτσι λοιπόν στο παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένουμε επιδείνωση στο Ιόνιο, τον ηπειρωτικό κορμό με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και το δυτικό και νότιο Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές – καταιγίδες προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Προς το απόγευμα – βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα τείνουν να περιοριστούν προς τα ανατολικά και νότια. Από αυτή τη δεύτερη φάση θα επηρεαστεί σημαντικά και πάλι ο νομός Αττικής με αρκετές και πυκνές χιονοπτώσεις. Μέσα στην Δευτέρα η κακοκαιρία φαίνεται να περιορίζεται προς το νότιο Αιγαίο αφήνοντας κάποια υπολείμματα στα ανατολικά προσήνεμα και συγκεκριμένα από το ύψος του Βόλου και πιο κάτω. Μετεωρολογικό γρίφο αποτελεί ακόμα αν θα υπάρξει και τρίτη φάση της χιονοκαιρίας το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη κάτι που χρειάζεται αρκετή μελέτη ακόμη. Απαραίτητο αξεσουάρ οι αλυσίδες και τα χιονολάστιχα και θα πρέπει όλοι μας να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό!!! Επισυνάπτονται δύο βίντεο που δείχνουν την εξέλιξη του υετού και της θερμοκρασίας στη χαμηλή ατμόσφαιρα για τις επόμενες ημέρες όπου φαίνεται το πολικό ψύχος που θα καλύψει τη χώρα μας και θα φέρει θερμοκρασίες κοντά στους -15°».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact