ΚΟΣΜΟΣ

“Θύμα” της ρωσικής εισβολής και η “Πέπα το γουρουνάκι”

“Θύμα” της ρωσικής εισβολής έπεσε και η αγαπημένη σειρά “Πέπα το γουρουνάκι” με την απόφαση δικαστηρίου στη Ρωσία όμως να μην είναι τόσο αθώα όσο δείχνει καθώς μπορεί να σημάνει την αρχή για τη μαζική κατάχρηση δυτικών εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή Αντρέι Σλαβίνσκι του επαρχιακού διαιτητικού δικαστηρίου στην πόλη Κιρόφ στη δυτική Ρωσία τα δικαιώματα της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων “Πέπα το γουρουνάκι” θα μπορούσαν να παραβιαστούν χωρίς τιμωρία ως αντίδραση στις κυρώσεις της Δύσης και συγκεκριμένα της Βρετανίας.

Η Entertainment One, η εταιρεία πίσω από την “Πέπα το γουρουνάκι”, έχει ισχυριστεί πως της οφείλονται περίπου 40.000 ρωσικά ρούβλια σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων, κάτι που θεωρήθηκε “σκουπίδια” για τον Ρώσο δικαστή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο Σλαβίνσκι θεωρεί πως οι ότι οι “περιοριστικές πολιτικές” και οι οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση επέτρεψαν στο δικαστήριο να απορρίψει αξιώσεις παραβίασης που υποβλήθηκαν από την Entertainment One UK Ltd.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Κιρόφ συνδέει την απόφαση παραβίασης των δικαιωμάτων των κινουμένων σχεδίων “Peppa Pig” και “Daddy Pig” με τον ισχυρισμό “των μη φιλικών ενεργειών από τις ΗΠΑ και των χωρών που συνδέονται μαζί τους”.

Σύμφωνα με τον δικαστή οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιτρέπουν στο δικαστήριο να μην προστατεύσει τα εμπορικά δικαιώματα της βρετανικής εταιρείας, ευρόντας έτσι την υποψία ότι μπορεί να κατασχεθεί από τις Αρχές της Μόσχας ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορεί να αντιδράσει η εταιρεία

Η Entertainment One μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και να απαιτήσει περίπου 400 στερλίνες για την παράνομη αντιγραφή των εικόνων της και την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

(Debater.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact