ΥΓΕΙΑ

Η διατροφική αξία του καρπού της τύχης

Αποτελεί ένα τρόφιμο που συνήθως συνοδεύει μια σαλάτα ή ένα ριζότο. Συνηθίζουμε να το θυμόμαστε στις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω της παρουσίας του στην παραδοσιακή γέμισης της γαλοπούλας.

Η παρουσία του βέβαια αυτή έχει και τη σημειολογική της σημασία, καθώς σύμφωνα με την παράδοση το κουκουνάρι στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη Ρώμη θεωρούνταν από τους πιο… καλότυχους καρπούς.

Είτε όμως για λόγους καλοτυχίας είτε για λόγους σωστής και υγιεινής διατροφής, αξίζει να το έχουμε στο διαιτολόγιό μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κι αυτό καθώς αποτελεί μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης αλλά και απαραίτητων ω3 λιπαρών. Επίσης, περιέχει και κάποια ποσά ασβεστίου. Μια κουταλιά της σούπας περίπου 10 γραμμαρίων θα μας δώσει 57 θερμίδες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact