ΕΛΛΑΔΑ

«Ψήφισαν» Ελλάδα δαγκωτό: Πάνω από 2,2 εκατ. Ισραηλινοί ήρθαν στη χώρα μας!

Η Ελλάδα φαίνεται πως έχει κλέψει την καρδιά των Ισραηλινών τουριστών και με τη βούλα, καθώς τα στοιχεία για το 2025 μιλάνε από μόνα τους. Η χώρα μας αναδείχθηκε ο Νο1 διεθνής προορισμός για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ, αφήνοντας πίσω “μεθήρια” του τουρισμού.

Όπως έγινε γνωστό, πάνω από 2,2 εκατομμύρια επιβάτες μπήκαν στο αεροπλάνο –κυρίως από το αεροδρόμιο Ben-Gurion του Τελ Αβίβ– και προσγειώθηκαν σε ελληνικό έδαφος. Μάλιστα, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, βλέποντας αυτή την «απόβαση», εξέφρασε τη σιγουριά της ότι και το 2026 το σκηνικό θα είναι το ίδιο και η Ελλάδα θα παραμείνει στην κορυφή.

Γιατί τέτοια… τρέλα με την Ελλάδα;

Δεν είναι τυχαίο το νούμερο. Η πρωτιά οφείλεται στο ότι πλέον είναι πανεύκολο να έρθει κανείς στα μέρη μας. Υπάρχουν συνεχείς απευθείας πτήσεις και δεν μιλάμε μόνο για την Αθήνα.

Το δίκτυο έχει απλωθεί παντού: Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδος, Κως και Σαντορίνη είναι γεμάτες από Ισραηλινούς που έρχονται είτε για διακοπές είτε για δουλειές. Είναι κοντά, είναι προσβάσιμα και σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της επιτυχίας, στη δεύτερη και τρίτη θέση της λίστας της Αρχής Αεροδρομίων του Ισραήλ (IAA) βρέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Κύπρος και η Ιταλία μοιράζονται την τέταρτη θέση με περίπου 1,2 εκατομμύρια επιβάτες η καθεμία.

Ρεκόρ πτήσεων για την Κύπρο

Πάντως, αν και η Ελλάδα έχει τον περισσότερο κόσμο (επιβάτες), η Κύπρος κατέχει μια άλλη παγκόσμια πρωτιά: Είναι πρώτη στον κόσμο σε συχνότητα πτήσεων.

Λόγω της κοντινής απόστασης, έχει στηθεί μια κανονική «αερογέφυρα». Οι εβδομαδιαίες πτήσεις από τα ισραηλινά αεροδρόμια προς τη Μεγαλόνησο φτάνουν τις 186! Ουσιαστικά πηγαινοέρχονται αεροπλάνα συνέχεια, ξεπερνώντας σε συχνότητα οποιονδήποτε άλλο προορισμό στον κόσμο.

Ανεβαίνουν τα νούμερα το ’26

Γενικά, η κίνηση στα αεροδρόμια του Ισραήλ είναι στα πάνω της. Από τα 18,4 εκατομμύρια επιβάτες που καταγράφηκαν συνολικά το 2025, οι εκτιμήσεις λένε ότι το 2026 θα εκτοξευτούμε στα 22 εκατομμύρια. Και όπως όλα δείχνουν, ένα μεγάλο μέρος αυτών θα συνεχίσει να ψηφίζει… Ελλάδα και το καλοκαίρι που έρχεται.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact