ΕΛΛΑΔΑ

Τελεσίγραφο στους αγρότες: «Την Τετάρτη ανακοινώνουμε τα μέτρα, είτε έρθετε είτε όχι»

Το παιχνίδι χοντραίνει και η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε να τραβήξει μια «κόκκινη γραμμή» στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Τέρμα οι ατέρμονες συζητήσεις και η αναμονή. Από το Μέγαρο Μαξίμου στέλνουν πλέον ξεκάθαρο μήνυμα: μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, κλείνει το θέμα.

Μετά τα Θεοφάνεια, η κυβέρνηση θα βγει και θα ανακοινώσει τι ακριβώς δίνει στους αγρότες. Το μήνυμα είναι σαφές: είτε οι εκπρόσωποι των αγροτών πάνε να τα ακούσουν από κοντά, είτε όχι, τα μέτρα θα ανακοινωθούν και θα ισχύσουν για όλους.

«Αυτά έχουμε, άλλα δεν δίνουμε»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δεν μάσησε τα λόγια του μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ξεκαθάρισε πως το ταμείο έχει συγκεκριμένες αντοχές και πως ό,τι είναι να δοθεί, θα δοθεί τώρα και τέλος. Δεν υπάρχει «κάβα» για παραπάνω παροχές.

«Η κυβέρνηση είναι εδώ για όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όχι μόνο για όσους είναι στους δρόμους. Την Τετάρτη το πρωί θα πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Θέλετε να έρθετε να τα συζητήσουμε; Καλώς. Δεν θέλετε; Εμείς θα τα ανακοινώσουμε έτσι κι αλλιώς και προχωράμε»

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση θεωρεί πως όσοι βρίσκονται στα μπλόκα είναι μειοψηφία και δεν σκοπεύει να αφήσει την κατάσταση να σέρνεται άλλο.

Τέλος η ανοχή, έρχονται πρόστιμα

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της νέας γραμμής είναι η στάση απέναντι στα κλεισίματα των δρόμων. Ο κ. Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να δούμε γερανούς να ρυμουλκούν τρακτέρ – κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο και θα προκαλούσε χάος.

Ωστόσο, υπάρχει και το «αλλά». Η κυβέρνηση προειδοποιεί πως θα εφαρμοστεί ο νόμος. Αυτό μεταφράζεται απλά: πρόστιμα. Η λογική είναι πως η κοινωνία και οι οδηγοί δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται και πως η επιείκεια εξαντλήθηκε.

«Δεν χρειάζονται νέοι νόμοι. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί. Φτάσαμε στο και πέντε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας να εννοηθεί πως η υπομονή τελείωσε.

«Μύθος ότι η αστυνομία κλείνει τους δρόμους»

Τέλος, δόθηκε απάντηση και σε όσους υποστηρίζουν πως η ίδια η αστυνομία κλείνει τους δρόμους για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε αυτές τις φήμες «θεωρίες συνωμοσίας» που, όπως και άλλες στο παρελθόν, θα καταρρεύσουν. Η θέση της κυβέρνησης είναι πως η αστυνομία είναι εκεί για να προστατεύσει και όχι για να ταλαιπωρήσει.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η Τετάρτη θα είναι η μέρα της κρίσης. Η κυβέρνηση ανοίγει τα χαρτιά της και περιμένει να δει αν οι αγρότες θα δεχτούν την προσφορά ή αν το σχοινί θα τεντώσει κι άλλο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact