Στο εδώλιο του ανακριτή κάθεται σήμερα ο 89χρονος που πριν λίγες μέρες έκανε άνω-κάτω την Αθήνα, σκορπίζοντας τον τρόμο με τους πυροβολισμούς του στον ΕΦΚΑ και το Πρωτοδικείο. Η σημερινή απολογία θεωρείται «φωτιά», καθώς οι δικαστικές Αρχές θα αποφασίσουν για την τύχη του, την ώρα που νέα στοιχεία έρχονται στο φως και δείχνουν ότι ο ηλικιωμένος δεν έδρασε πάνω στην τρέλα της στιγμής, αλλά το είχε μελετήσει καλά το σχέδιο.
«Το είχα έτοιμο από τον χειμώνα»
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι όσα φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο 89χρονος παραδέχτηκε ότι η επίθεση ήταν στα σκαριά εδώ και μήνες. Μάλιστα, αρχικά σκόπευε να “χτυπήσει” μέσα στον χειμώνα, γιατί πίστευε πως με το κρύο θα μπορούσε να φοράει καμπαρντίνα και να κρύψει το όπλο χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι.
Και γιατί δεν το έκανε τότε; Η απάντησή του στους αστυνομικούς ήταν σχεδόν αφοπλιστική: «Το ανέβαλα γιατί είχα κάποιες δουλειές». Αυτή η ατάκα είναι που καίει τον ηλικιωμένο, αφού αποδεικνύει στους ανακριτές ότι η κίνησή του ήταν απόλυτα προσχεδιασμένη.
Είχε κάνει μέχρι και «αυτοψία» στο Εφετείο
Οι έρευνες δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος δεν πήγε στα τυφλά. Είχε επισκεφθεί το Εφετείο νωρίτερα για να τσεκάρει τη φύλαξη και τα μέτρα ασφαλείας. Φαίνεται πως είχε εντοπίσει τα «κενά» και επέλεξε το γραφείο που θεώρησε πιο εύκολο στόχο για να δράσει.
Τώρα, ο 89χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που “σηκώνουν” πολλά χρόνια φυλακή:
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή (κακούργημα)
- Παράνομη οπλοφορία
- Οπλοχρησία
Απελπισία ή ψυχρός σχεδιασμός;
Ποιο ήταν όμως το κίνητρο; Όλα δείχνουν ότι η κόντρα του με το Δημόσιο για το θέμα της σύνταξής του τον είχε φτάσει στα όριά του. Ο ίδιος βέβαια επιμένει στον ισχυρισμό του: «Δεν ήθελα να σκοτώσω άνθρωπο, ήθελα απλά να κάνω θόρυβο για να με ακούσουν».
Σήμερα το μεσημέρι, οι δικαστές θα πρέπει να ζυγίσουν την κατάσταση. Ήταν η κίνηση ενός απελπισμένου ανθρώπου που ένιωσε αδικημένος ή μια επικίνδυνη, οργανωμένη επίθεση που θα μπορούσε να έχει βαφτεί με αίμα; Η απόφαση για την προφυλάκισή του ή μη, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.





















