Μια άσχημη νύχτα για μια 47χρονη τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα κατέληξε στο νοσοκομείο και σε τέσσερις συλλήψεις. Το περιστατικό έγινε στη λεωφόρο Συγγρού και ερευνάται ως επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Ξεκίνησε με ύβρεις και αυγά
Το βράδυ της Πέμπτης, τέσσερις νεαροί — 19 και 20 ετών — πλησίασαν την γυναίκα με το αυτοκίνητό τους και άρχισαν να την βρίζουν για την ταυτότητα φύλου της. Δεν σταμάτησαν εκεί: της πέταξαν αυγά και άλλα αντικείμενα πριν φύγουν.
Γύρισαν ξανά τα ξημερώματα
Το ίδιο αμάξι εμφανίστηκε ξανά λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι τέσσερις νεαροί συνέχισαν την παρενόχληση στο ίδιο σημείο — σαν να είχαν γυρίσει με πρόθεση.
Γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, η Άμεση Δράση δέχτηκε κλήση για παράσυρση γυναίκας από αυτοκίνητο στη Συγγρού. Σύμφωνα με την καταγγελία της, το ίδιο ΙΧ την χτύπησε και έφυγε. Έπεσε στο οδόστρωμα, τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς.
Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος…
Αυτό που κάνει την υπόθεση ακόμα βαρύτερη είναι αυτό που κατήγγειλε η ίδια η γυναίκα: πως ενώ ήταν ακόμα κάτω, τραυματισμένη, ένας από τους επιβαίνοντες της έριξε υγρό — πιθανότατα οινόπνευμα — στα γεννητικά όργανα.
Τους έπιασαν με σφυρί στο αμάξι
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν σύντομα το όχημα και συνέλαβαν και τους τέσσερις. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε ένα σφυρί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά συναυτουργία. Τα αδικήματα ερευνώνται ως πράξεις με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.





















