ΚΟΣΜΟΣ

Πετούσαν αθόρυβα με 800 χλμ/ώρα: Τι είδαν 8 αστρονόμοι πάνω από το αστεροσκοπείο τους στην Αγγλία

Συνήθως, όταν ακούμε ιστορίες για «περίεργα φώτα στον ουρανό», η πρώτη μας αντίδραση είναι να κουνήσουμε το κεφάλι με δυσπιστία. Λίγο τα αεροπλάνα, λίγο οι δορυφόροι του Έλον Μασκ, λίγο τα drones, δεν θέλει και πολύ να μπερδευτεί το μάτι ενός απλού παρατηρητή. Τι γίνεται όμως όταν αυτοί που βλέπουν το φαινόμενο δεν είναι τυχαίοι περαστικοί, αλλά οκτώ έμπειροι αστρονόμοι την ώρα που βρίσκονται στο αστεροσκοπείο τους;

Αυτό ακριβώς συνέβη στο Σάλφορντ της Αγγλίας (κοντά στο Μάντσεστερ), με την υπόθεση να παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις στα βρετανικά και διεθνή μέσα, όπως η Daily Mail και το Insider Paper, μετά τη δημοσιοποίηση της επίσημης αναφοράς των αστρονόμων στο Εθνικό Κέντρο Αναφορών UFO (NUFORC).

19:54 – Οι έξι πορτοκαλί σφαίρες σε σχηματισμό «V»

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου (με την επίσημη καταγραφή να κατατίθεται στις 8 Οκτωβρίου και να δίνεται στη δημοσιότητα λίγες μέρες αργότερα). Οκτώ μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας του Σάλφορντ (Salford Astronomical Society) βρίσκονταν στο αστεροσκοπείο του συλλόγου τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: παρατηρούσαν τον νυχτερινό ουρανό.

Στις 19:54 ακριβώς, οι οκτώ ερευνητές είδαν κάτι που τους άφησε άφωνους. Έξι λαμπερές, πορτοκαλί σφαίρες φωτός πέρασαν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια τους, πετώντας σε τέλειο σχηματισμό «V» με κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά.

Αυτό που σόκαρε τους αστρονόμους δεν ήταν μόνο το σχήμα, αλλά η συμπεριφορά τους:

  • Πετούσαν εντελώς αθόρυβα.
  • Βρίσκονταν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, το οποίο οι μάρτυρες υπολόγισαν στα 500 πόδια (μόλις 150 μέτρα) από το έδαφος.
  • Έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 500 μίλια την ώρα (πάνω από 800 χλμ/ώρα), ταχύτητα εντελώς αφύσικη για τέτοιο ύψος χωρίς τον παραμικρό ήχο κινητήρα!

20:19 – Το λευκό τρίγωνο που «εξαϋλώθηκε»

Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι είχαν δει, ακριβώς 25 λεπτά αργότερα (στις 20:19), ο ουρανός πάνω από το αστεροσκοπείο επιφύλασσε και δεύτερο «σόου».

Αυτή τη φορά, εμφανίστηκαν τρία έντονα λευκά φώτα, τοποθετημένα σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα ολοκάθαρο ισόπλευρο τρίγωνο. Όπως αναφέρουν οι αστρονόμοι στην έκθεσή τους, τα φώτα έδιναν την εντύπωση ότι βρίσκονταν στις τρεις γωνίες ενός ενιαίου, τεράστιου αντικειμένου με άνοιγμα από 100 έως 200 πόδια (δηλαδή 30 με 60 μέτρα), αν και μέσα στο σκοτάδι δεν μπορούσαν να διακρίνουν με σιγουριά αν υπήρχε συμπαγής επιφάνεια ανάμεσα στα φώτα.

Το πιο αλλόκοτο σημείο της βραδιάς ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα: ενώ το τρίγωνο κινούνταν αθόρυβα, εξαφανίστηκε ακαριαία, μέσα σε μια λάμψη, λες και κάποιος πάτησε έναν διακόπτη και το «έσβησε» από τον ουρανό!

Γιατί απέκλεισαν αεροπλάνα και drones

Όπως είναι λογικό για ανθρώπους που ασχολούνται με την αστρονομία, οι οκτώ μάρτυρες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Έλεγξαν αμέσως τις υπηρεσίες καταγραφής πτήσεων και ραντάρ για να δουν αν περνούσε κάποιο συμβατικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος, αλλά δεν βρήκαν απολύτως τίποτα.

Παράλληλα, απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επρόκειτο για drones. Όπως εξήγησαν, αφενός δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη πτήση drone στην περιοχή εκείνη την ώρα, και αφετέρου κανένα εμπορικό drone δεν μπορεί να πετάξει σε ύψος 150 μέτρων με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων την ώρα χωρίς να ακούγεται ούτε ψίθυρος. Το τι ακριβώς πέταξε πάνω από το Σάλφορντ εκείνο το βράδυ, παραμένει μέχρι στιγμής ένα απόλυτο αίνιγμα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact