ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει κορυφαίος Βρετανός γιατρός: Ο καρκίνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεθάνεις!

Ο καρκίνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεθάνει κάποιος, επειδή παρέχει χρόνο σε όσους υποφέρουν από αυτόν να αποχαιρετήσουν τους οικείους τους και να επισκεφτούν αγαπημένες του τοποθεσίες, με τις οποίες είναι συναισθηματικά δεμένοι.

Αυτή την εκτίμηση εξέφρασε ο δρ Ρίτσαρντ Σμιθ, κορυφαίος Βρετανός γιατρός, με δημοσίευσή του στο Bristish Medical Journal.

Σε σχέση με τον ξαφνικό θάνατο ή με την άνοια και το Αλτσχάιμερ, ο καρκίνος επιτρέπει στους ασθενείς να προετοιμαστούν για το τέλος της ζωής τους και να κανονίσουν κάποια πράγματα για μετά τον θάνατό τους, υποστηρίζει ο δρ Σμιθ.

Γράφοντας στο Bristish Medical Journal, ο γιατρός, αν και παραδέχεται ότι η άποψή του είναι «ρομαντική», προτείνει να σταματήσουν να ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ για να βρεθεί θεραπεία για τον καρκίνο, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεθάνει κάποιος.

Οπως ήταν φυσικό, το άρθρο του προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με τους χρήστες των social media να κατηγορούν τον Σμιθ για αναισθησία έναντι των οικογενειών των πασχόντων και θανόντων από καρκίνο.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον σπουδαίο Ισπανό σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ, που πέθανε σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού από κίρρωση του ήπατος το 1983 και ο οποίος ήθελε να αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο «για να ξαναεπισκεφτεί τη ζωή για ένα τελευταίο αντίο», ο δρ Σμιθ είπε: «Ετσι, λοιπόν, ο καρκίνος είναι το καλύτερο, το πιο κοντινό σημείο στον θάνατο που ο Μπουνιουέλ ζητούσε και είχε».

«Μπορείς να πεις “αντίο”, να προβληματιστείς σχετικά με τη ζωή σου, να αφήσεις κάποια τελευταία μηνύματα, ακόμα και να επισκεφτείς κάποια σημαντικά για σένα μέρη, να ακούσεις ξανά αγαπημένα σου τραγούδια, να διαβάσεις αγαπημένους ποιητές, και να προετοιμαστείς, ανάλογα με τα πιστεύω σου, να συναντήσεις τον δημιουργό σου ή να απολαύσεις την αιώνια λήθη», γράφει ο Σμιθ.

«Αυτό -το ομολογώ- είναι μια ρομαντική άποψη για τον θάνατο, αλλά μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια της αγάπης, της μορφίνης και του… ουίσκι. Ας μείνουμε μακριά από υπεραισιόδοξους ογκολόγους και ας σταματήσουμε να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια προσπαθώντας να θεραπεύσουμε τον καρκίνο, που ίσως μας οδηγήσουν σε έναν πολύ πιο φρικιαστικό θάνατο», καταλήγει ο Βρετανός γιατρός.  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact