ΚΟΣΜΟΣ

Με τανκς και ελικόπτερα πολιορκούν τους εκτελεστές στη Γαλλία

Σε κατάσταση πολιορκίας έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις τους δύο μακελάρηδες του Charlie Hebdo, χωρίς ωστόσο να μπορούν να τους συλλάβουν εδώ και τρεις ημέρες. Στο σημείο μάλιστα φτάνουν τεθωρακισμένα και τανκς καθώς υπάρχουν φόβοι πως οι δράστες φέρουν πολύ βαρύ οπλισμό.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δυο αδελφούς Κουασί δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Οι ίσιοι πάντως δηλώνουν έτοιμοι να «μαρτυρήσουν» κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με αστυνομικούς που τους έχουν παγιδεύσει σε τυπογραφείο της πόλης Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί έχουν αρπάξει τουλάχιστον έναν όμηρο και έχουν οχυρωθεί στο κτήριο τυπογραφείου. Ωστόσο η γαλλική αστυνομία, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότεροι όμηροι, προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους.

Η πόλη ελέγχεται από πάνοπλους αστυνομικούς, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει εντολή για ένοπλη επέμβαση. Μάλιστα εκτός από τα τεθωρακισμένα στην περιοχή πετούν τρία ελικόπτερα, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είναι ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

  • Το κυνηγητό στους αδελφούς Κουασί μεταφέρθηκε από την περιοχή Πικαρντί προς τα βόρεια του Παρισιού στην Σεν ε Μαρν. Την Παρασκευή το πρωί εκλάπη το αυτοκίνητο ενός άνδρα στο χωριό  Montagny-Sainte-Félicité, στην περιοχή Ουάζ, στα βορειοανατολικά του Παρισιού, από δύο άτομα που έμοιαζαν στους δύο φυγάδες εκτελεστές.
  • Ανταλλαγή πυρών, αμέσως μετά την κλοπή του αυτοκινήτου, στον εθνικό δρόμο όπου το κλεμμένο όχημα κατευθυνόταν προς την περιοχή του Νταμαρτέν, όταν οι δύο ύποπτοι έπεσαν πάνω σε οδόφραγμα της αστυνομίας. Σε αυτή την ανταλλαγή πυρών αναφέρθηκε αρχικά ότι υπήρχαν 2 νεκροί και 20 τραυματίες. Οι νεκροί διαψεύστηκαν από την εισαγγελεία του παρισιού.
  • Σε ένα μικρό χωριό, οι αδελφοί Κουασί ταμπουρώθηκαν στις αποθήκες μιας επιχείρησης κρατώντας έναν όμηρο. Ξεκίνησαν αμέσως διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκτελεστών και των κομάντος της αστυνομίας που έφτασαν αμέσως εκεί και πολιόρκησαν το κτίριο ενώ απέκλεισαν την περιοχή.
  • Τα σχολεία της περιοχής, με 900 περίπου μαθητές, έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν στις σχολικές αίθουσες. Οδηγίες και στους κατοίκους να μη βγαίνουν από το σπίτι τους.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact