ΚΟΣΜΟΣ

Με τρεις πυραύλους «υποδέχθηκε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πάπα Φραγκίσκο


Την ώρα που το αεροπλάνο με τον Ποντίφικα έμπαινε στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση τριών πυραύλων μικρής εμβέλειας

«Θερμή» ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας την ώρα που το αεροσκάφος με επιβάτη τον Ποντίφικα εισερχόνταν στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση τριών μικρής εμβέλειας πυραύλων στις ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το σημείο όπου έπεσαν οι πύραυλοι ήταν σε απόσταση περίπου 100 μιλίων από το αεροπλάνο του Πάπα. Λίγη ώρα αργότερα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλα δύο βλήματα που διήνυσαν μια απόσταση 220 χιλιομέτρων.

Όπως σημειώνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, αυτού του είδους οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις αποτελούν συνήθη πρακτική της Πιονγιάνγκ κάθε φορά που η Σεούλ συγκεντρώνει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact