ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: «Καλώ τη Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»


Να αποκλιμακώσουν την ένταση κάλεσε τις δύο χώρες ακόμα μια φορά ο Γάλλος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και κάλεσε τους προέδρους των δύο κρατών να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο Ολάντ έκανε τη δήλωση αυτή ενώ βρισκόταν στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση μνήμης για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Καλώ τη Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τους δύο προέδρους (της Ρωσίας και της Ουκρανίας) να κάνουν την αναγκαία προσπάθεια για να αποτρέψουν οποιαδήποτε κλιμάκωση και να ανακαλύψουν εκ νέου το πνεύμα του διαλόγου που είχε πρυτανεύσει στη συνάντηση της 6ης Ιουνίου στη Νορμανδία», ανέφερε ο Ολάντ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την 70ή επέτειο της απόβασης στην Προβηγκία.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι ανησυχεί έντονα για τις πληροφορίες πως ρωσικά στρατιωτικά οχήματα μπήκαν στο έδαφος της Ουκρανίας και προειδοποίησε εκ νέου το Κρεμλίνο να μη χρησιμοποιήσει μια οχηματοπομπή με βοήθεια που έχει στείλει στην ανατολική Ουκρανία ως ένα πρόσχημα για να κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Ο Κάμερον εξέφρασε τις ανησυχίες του κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Ρωσία «δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την οχηματοπομπή με τη βοήθεια ως ένα πρόσχημα για περαιτέρω προκλήσεις», συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κάμερον, και πρόσθεσαν ότι η Ρωσία πρέπει να επιδείξει ότι θέλει να τερματιστεί η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε έντονες ανησυχίες για τις αναφορές ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα πέρασαν τα σύνορα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κάμερον.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact