ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ λένε «όχι» στο νέο ασφαλιστικό με συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Σε συλλαλητήριο κατά του νέου ασφαλιστικού καλούν σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ την ώρα που θα διεξάγεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ με κάλεσμά της προς όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και σε όλους τους πολίτες της Αττικής καλεί στις 18:00 σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

«Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα κάνει λόγο για «για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη “μεταρρύθμιση” που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και εκτιμά ότι στόχος της συγκυβέρνησης «είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ καλεί σε παναττικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18:00, απαιτώντας την απόσυρση του «νόμου-λαιμητόμου», όπως χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες να δώσουν το παρών για μία απάντηση «μαζική, μαχητική και αποφασιστική», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 4 Φεβρουαρίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία σε όλη τη χώρα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact