ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζουν» τον πρέσβη τους στην Τουρκία οι Παλαιστίνιοι: Δεν συζητάμε με καμία χώρα για ΑΟΖ

Ακυρώνονται από τα πλέον επίσημα χείλη τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Για να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες δηλώσεις που αποδόθηκαν στον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Τουρκία, το υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου και αποδίδονται στον πρέσβη ως απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις που του ετέθησαν.

Σύμφωνα με διευκρινιστική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων, η Παλαιστίνη έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, και ότι είναι πρόθυμη να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές οι σχέσεις βασίζονται κυρίως στην καλή γειτονία και στο διεθνές δίκαιο, καθώς επίσης ότι επί του παρόντος δεν συζητούνται συμφωνίες με κανένα από αυτά τα μέρη.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα διέψευσε κατηγορηματικά τις «τουρκικές φαντασίες» περί συμφωνίας Τουρκίας-Παλαιστίνη για ΑΟΖ στο μοντέλο Λιβύης:

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη.

Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ.

Παρακαλούμε όλα τα ελληνικά κανάλια και μέσα ενημέρωσης να είναι προσεκτικά όταν μεταδίδουν επίσημες θέσεις, διασφαλίζοντας ότι οι δηλώσεις δεν μεταφέρονται αποσπασματικά ή δεν παρουσιάζονται εκτός πλαισίου.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα ευρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοσιογράφων και των Ελληνικών ΜΜΕ, και οποιεσδήποτε επίσημες θέσεις αφορούν στα ελληνικά παλαιστινιακά θέματα εκφράζονται μόνο από τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα και το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact