ΚΟΣΜΟΣ

«Αδύνατη» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γούτα σε πέντε ώρες

Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού: Η εκεχειρία είναι πολύ μικρής διάρκειας

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) είναι έτοιμη να εισέλθει στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτας για να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά η πεντάωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που έχει επιβληθεί είναι πολύ μικρής διάρκειας, δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Ρόμπερτ Μαρντίνι, περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ στη Μέση Ανατολή.

Η Ρωσία έδωσε χθες εντολή για εκεχειρία καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στον θύλακα των ανταρτών για τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» προκειμένου οι άμαχοι να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Χωρίς να αναφερθεί στη Ρωσία, ο Μαρντίνι δήλωσε πως οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένοι και να είναι συμφωνημένοι από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ θα πρέπει να επιτρέπεται σε ανθρώπους να αποχωρούν με τη δική τους ελεύθερη βούληση.

«Είναι αδύνατο να οδηγήσουμε μια αυτοκινητοπομπή, με ανθρωπιστική βοήθεια, μέσα σε πέντε ώρες. Έχουμε μια μακρά εμπειρία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στις πρώτες γραμμές του μετώπου στη Συρία και γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρειαστεί έως και μία μέρα μόνο για να περάσουμε σημεία ελέγχου, παρά την προηγούμενη συμφωνία όλων των πλευρών. Τότε χρειάζεται να ξεφορτώσεις τα αγαθά», τόνισε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact