ΚΟΣΜΟΣ

Αεροσκάφη AV-8B ζήτησε η Τουρκία από τις ΗΠΑ

Αεροσκάφη Harrier πιθανότατα AV-8B των αμερικανών Πεζοναυτών αναζητά η Τουρκία. Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, καθώς πλησιάζει η ώρα που το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων και αεροπλανοφόρο (κάτι μεταξύ των δύο) TCG Anadolu θα παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό.

Αρχικά το ενδιαφέρον της Τουρκίας για βρετανικά αεροσκάφη Harrier είχε συνδυαστεί με αυτό για το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Ocean (L12) (που κατέληξε τελικά στη Βραζιλία), αλλά τώρα δείχνουν ότι επανέρχονται ζητώντας AV-8B.

Βέβαια είναι γνωστό ότι μελλοντικά έρχεται το F-35B για το τουρκικό Ναυτικό, αλλά η ναυτικές αεροπορικές επιχειρήσεις δεν είναι κάτι απλό.

Απαιτούν μεγάλη εμπειρία και συνεχή εξάσκηση κάτι που δεν μπορούν να κάνουν με το F-35B, γιατί φυσικά δεν είναι τόσο απλό.

Έτσι και μέχρι την αξιοποίηση των F-35B, οψέποτε αυτή γίνει, το τουρκικό Ναυτικό ή η Αεροπορία θέλουν να αποκτήσουν ένα κρίσιμο πυρήνα πιλότων οι οποίοι θα είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τις επιχειρήσεις στη θάλασσα με το κόστος ενδεχόμενων απωλειών να είναι μικρό, όσο ένα ή δύο AV-8B και όχι το δυσθεώρητο του F-45B.

Έτσι τα AV-8B των Αμερικανών Πεζοναυτών φαντάζουν ως η κατάλληλη λύση για εξάσκηση και απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας για επιχειρήσεις στο TCG Anadolu ως ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση των F-35.

Ταυτόχρονα τα AV-8B θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται ως αεροσκάφη LIFT (Lead In Fighter Trainer) και εισαγωγής στο F-35.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά η Τουρκία αναζητά ένα αριθμό από 8 έως 12 μεταχειρισμένα αεροσκάφη προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις από το Anadolu το οποίο καθελκύεται εντός του ΄19 με χρονικό ορίζοντα αποδοχής από το τουρκικό Ναυτικό το 2021.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact