ΕΛΛΑΔΑ

«Αετονύχηδες» με αδυναμία στα κινητά

Μια καλοστημένη απάτη σε βάρος εταιριών αλλά και καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας αποκάλυψε στη Θεσσαλονίκη η αστυνομική έρευνα που έφτασε μέχρι την εξάρθρωση σπείρας τριών «αετονύχηδων» στους οποίους πέρασαν χειροπέδες!

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δυο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 32 (ο οποίος ήταν υπάλληλος σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας), 44 και 30 ετών αντίστοιχα, συγκρότησαν από τον Αύγουστο του 2013 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, εξαπατώντας εταιρείες και ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικότερα, πραγματοποιούσαν με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με μεγάλη διάρκεια και αυξημένο πάγιο, έχοντας ως στόχο να λάβουν αυξημένες επιδοτήσεις και να τους χορηγηθούν ακριβές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν και απεκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολιτών, κατήρτιζε φωτοαντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών.

Στη συνέχεια έδινε τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, στον 32χρονο, υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος μεριμνούσε για την ευχερή σύναψη των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτή πραγματοποιείται με πλαστά δικαιολογητικά.

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, εμφάνιζαν για την σύναψη των συμβολαίων αλλά και για την παραλαβή των κινητών τηλεφώνων, την 30χρονη καθώς και άλλους συνεργούς τους, τις φωτογραφίες των οποίων ενσωμάτωναν στα πλαστά φωτοαντίγραφα των δελτίων ταυτότητας.

Από την έως τώρα έρευνα, προέκυψε ότι η ζημία που προκάλεσαν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 32χρονου υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος, δύο κινητά τηλέφωνα, επτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας και παραστατικά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκδοθέντα σε στοιχεία διαφορετικά του 32χρονου.

Επίσης, σε έρευνα στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, δύο κινητά τηλέφωνα, τρία απολεσθέντα δελτία ταυτότητας, πλήθος εκτυπώσεων πλαστών δελτίων ταυτότητας ανυποψίαστων πολιτών, εκκαθαριστικών και αποδεικτικά λογαριασμών και 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τυχόν άλλων παθόντων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact