ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανός δολοφονήθηκε από Ταλιμπάν γιατί είχε αυστραλιανό διαβατήριο

Ένας Αφγανός ο οποίος ζούσε επί 14 χρόνια στην Αυστραλία βασανίστηκε και εκτελέστηκε από μέλη των Ταλιμπάν, όταν επέστρεψε στη χώρα του με σκοπό να επισκεφτεί συγγενείς του, μετέδωσε ο αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικό σταθμός ABC.

Ο Σαγιέντ Χαμπίμπ Μουσαουί, 56 ετών, δολοφονήθηκε από μέλη των Ταλιμπάν επειδή κατείχε αυστραλιανό διαβατήριο, δήλωσε στο ABC Αφγανός αξιωματούχος.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Γκάνζι, Μοχάμαντ Αλί Αχμαντι, δήλωσε ότι ο Μουσαουί υπέστη βασανιστήρια προτού οι Ταλιμπάν τον πυροβολήσουν 3 φορές.

«Ο λόγος φυσικά είναι πως ο Μουσαουί ήταν Αυστραλο-Αφγανός», δήλωσε ο Αχμαντί. «Ο άνδρας δεν έκανε κάτι λάθος. Δεν ήταν εγκληματίας. Δεν συμμετείχε σε κυβερνητικές δραστηριότητες».

Ο Μουσαουί έφτασε στην Αυστραλία το 2000 και 5 χρόνια αργότερα ακολούθησαν η γυναίκα και τα παιδιά του.
Αυστραλός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρεσβεία της χώρας στην Καμπούλ συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο του Μουσαουί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact