ΕΛΛΑΔΑ

Αφγανός μαθητής αντί της σημαίας κράτησε την ταμπέλα του σχολείου- Τι λέει το υπ. Παιδείας [εικόνες]

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σε περιοχή της Δάφνης στην Αθήνα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, Δευτέρα.

«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα ‘Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα’ του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο Αμίρ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης: «Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε σημειώσει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.

Εξάλλου, σχετικά με τα επεισόδια που δημιούργησαν χθες, Σάββατο, μέλη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της παρέλασης στο Εμπορειό της Σαντορίνης, το υπουργείο σχολίασε ότι η παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου, «με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωϊκή αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα».

«Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν τον φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. «Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας “την ημετέρα παιδεία”. Οι θρασύβουλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση».

Τέλος, το υπουργείο συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού «για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση» που κράτησαν. «Οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο», ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact