ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή είναι η εξωφρενική τιμή του ρεύματος του Οκτωβρίου που θα δούμε στους λογαριασμούς

Σοκ στους καταναλωτές προκάλεσαν οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος με τις καταναλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο οι καταναλώσεις του Οκτωβρίου αναμένεται να τους μείνουν αξέχαστοι λόγω των εξωφρενικών ανατιμήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μέση τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο έκλεισε στα 198,3 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 319% σε σχέση με πέρυσι.

Για όσους λοιπόν εξακολουθούν να έχουν κυμαινόμενο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, η κιλοβατώρα θα φτάνει να χρεώνεται για τον Οκτώβριο με… 30 λεπτά την κιλοβατώρα τελική τιμή παρά την κρατική επιδότηση!

Ο λογαριασμός για κατανάλωση ακόμη και 400 κιλοβατωρών ανά μήνα, μπορεί να εκτοξευτεί στα 120 ευρώ! Εκρηκτικό κοκτέιλ δημιουργείται και για τα ανυποψίαστα νοικοκυριά που θα παραλάβουν εκκαθαριστικό λογαριασμό τετραμήνου στους οποίους θα αποτυπώνονται οι καταναλώσεις Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Ο Αύγουστος έκλεισε με τιμή χονδρικής πάνω από 12 ευρώ η κιλοβατώρα, ο Σεπτέμβριος ολοκληρώθηκε με την τιμή στα 134 ευρώ, και ο Οκτώβριος φαίνεται να κλείνει στα 198 ευρώ. Για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, η τιμή μπορεί να ξεπεράσει πλέον και τα 600 ευρώ.

Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, το μεγαλύτερο πρόβλημα των καταναλωτών ακούει πλέον στο όνομα «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Εμφανίζεται στους λογαριασμούς των καταναλωτών -ανυποψίαστων και μη- οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν κυμαινόμενο τιμολόγιο «υψηλού ρίσκου» όπως σκοπεύει να τα βαφτίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από το νέο έτος. Για τον Οκτώβριο, η ρήτρα αναπροσαρμογής θα «φουσκώσει» τον λογαριασμό κατά 19-20 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Στο πιο μικρό νοικοκυριό που καταναλώνει μόλις 300 κιλοβατώρες τον μήνα, η ρήτρα θα κοστίσει περί τα 55-60 ευρώ ενώ από την τιμολογιακή πολιτική της εταιρεία η επιβάρυνση θα είναι περί τα 19-22 ευρώ ανάλογα με την τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας.

Αν προστεθούν και τα περίπου 16-17 ευρώ των ρυθμιζόμενων χρεώσεων, αλλά και ο ΦΠΑ, προκύπτει η μέση επιβάρυνση που για τον συγκεκριμένο μήνα θα φτάσει ακόμη και στα 30 λεπτά η κιλοβατώρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact