ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το τέρας που θα φιλοξενήσει τον Πούτιν αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να μην κάνει πίσω παρότι η στρατιωτική επέμβαση όπως την αναφέρει το Κρεμλίνο, έχει κρατήσει πολύ περισσότερο απ’ όσο εκτιμούσαν οι ειδικοί αναλυτές.

Αυτό το γεγονός οδηγεί αναλυτές της Δύσης να φοβούνται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα καταφύγει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Στο συμπέρασμα αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι πρόσφατα είδαν να πετάει σε χαμηλό υψόμετρο στον ουρανό της Μόσχας, το ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο κατασκευάστηκε επί ΕΣΣΔ και του επιτρέπει να συνεχίσει να κυβερνά σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Το Il-80 Maxdome, όπως είναι η ονομασία του αεροσκάφους, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως κέντρο διοίκησης – γι’ αυτό χαρακτηρίζεται «Ιπτάμενο Κρεμλίνο – στον αέρα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης και μπορεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμα εν πτήσει.

Διαθέτει παράθυρα μόνο στο πιλοτήριο και μια προηγμένη σουίτα επικοινωνιών που χρησιμοποιεί δορυφορικές κεραίες τοποθετημένες στο πάνω μέρος του μπροστινού τμήματος του Il-80 Maxdome.

Η Μόσχα έχει ενημερώσει ότι οι πτήσεις του αεροσκάφους είναι μέρος των προβών για τη συμμετοχή του στην ετήσια παρέλαση της ερχόμενης Δευτέρας 9 Μαΐου στην Κόκκινη πλατεία στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης, την επέτειο από την ήττα του Χίτλερ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact