ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το υπερόπλο του Πούτιν που τρέμει η Δύση

Οι φόβοι της Δύσης για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζονται, όσο δε φαίνονται προς το παρόν οι συνθήκες παράδοσης και η έναρξη συζητήσεων από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα όλα τα σενάρια να παραμένουν ακόμα πιθανά.

Ένα από αυτά παρουσιάζεται στη Daily Mail η οποία αναφέρει τον φόβο των ειδικών πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και θερμοβαρικά βλήματα στη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία για να πετύχει ακόμα.

Τα θερμοβαρικά βλήματα μπορεί να μην είναι πυρηνικά αποτελούν όμως μερικά από τα πιο ισχυρά μη πυρηνικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί ποτέ. Τον Σεπτέμβριο του 2007, η Ρωσία πυροδότησε το ισχυρότερο θερμοβαρικό όπλο που κατασκευάστηκε ποτέ, το οποίο προκάλεσε έκρηξη ισοδύναμη με 39,9 τόνους. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και από τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν το 2017 αλλά και σε συγκρούσεις στη Συρία.

Τα θερμοβαρικά βλήματα έχουν οπλικά συστήματα που αναπτύσσουν πολύ υψηλή θερμοκρασία, καθώς και την υψηλή πτώση πίεσης. Όταν το βλήμα φτάνει τον στόχο κάνει μία έκρηξη και ψεκάζει με εύφλεκτα υλικά μία έκταση μερικών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Το ίδιο υλικό υπό τη μορφή σύννεφου που έχει διασκορπιστεί λίγο αργότερα θα αναφλεγεί σε δεύτερη φάση με έναν άλλο εκπυρσοκροτητή

Η μόνη αδυναμία των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων είναι οι καιρικές συνθήκες και ειδικότερα οι ημέρες με βροχή, χιόνι ή πολύ δυνατό αέρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact