ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το υπερόπλο του Πούτιν που τρέμει η Δύση

Οι φόβοι της Δύσης για τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζονται, όσο δε φαίνονται προς το παρόν οι συνθήκες παράδοσης και η έναρξη συζητήσεων από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα όλα τα σενάρια να παραμένουν ακόμα πιθανά.

Ένα από αυτά παρουσιάζεται στη Daily Mail η οποία αναφέρει τον φόβο των ειδικών πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και θερμοβαρικά βλήματα στη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία για να πετύχει ακόμα.

Τα θερμοβαρικά βλήματα μπορεί να μην είναι πυρηνικά αποτελούν όμως μερικά από τα πιο ισχυρά μη πυρηνικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί ποτέ. Τον Σεπτέμβριο του 2007, η Ρωσία πυροδότησε το ισχυρότερο θερμοβαρικό όπλο που κατασκευάστηκε ποτέ, το οποίο προκάλεσε έκρηξη ισοδύναμη με 39,9 τόνους. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και από τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν το 2017 αλλά και σε συγκρούσεις στη Συρία.

Τα θερμοβαρικά βλήματα έχουν οπλικά συστήματα που αναπτύσσουν πολύ υψηλή θερμοκρασία, καθώς και την υψηλή πτώση πίεσης. Όταν το βλήμα φτάνει τον στόχο κάνει μία έκρηξη και ψεκάζει με εύφλεκτα υλικά μία έκταση μερικών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Το ίδιο υλικό υπό τη μορφή σύννεφου που έχει διασκορπιστεί λίγο αργότερα θα αναφλεγεί σε δεύτερη φάση με έναν άλλο εκπυρσοκροτητή

Η μόνη αδυναμία των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων είναι οι καιρικές συνθήκες και ειδικότερα οι ημέρες με βροχή, χιόνι ή πολύ δυνατό αέρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact