ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό ζήτησε και επίσημα ο Ερντογάν απο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έθεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα έγινε λόγος για… δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και παράνομη στρατικοποίηση νησιών.

Η συνεδρίαση κράτησε τέσσερις ώρες, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην γραπτή δήλωση επισημαίνεται πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και τάσσεται υπέρ του διαλόγου για την δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή. Να αρπάξει δηλαδή!

Χθες, σε ίδιο τόνο, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του δήλωσε: «Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ και της ΕΕ. Η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα νησιά ως δικαιολογία, βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ελληνική λίμνη, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας.

Προτεραιότητά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της διπλωματίας. Θα ακολουθήσουμε μια πιο μετριοπαθή πολιτική. Ωστόσο, στην Ανατολική Μεσόγειο, θα εξηγήσουμε το δίκιο μας σε όλες τις περιστάσεις και επαφές».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact