ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτοκτονία…Τραγική η Εθνική Ελλάδας, τιμωρήθηκε στο 92′

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Εθνική μας έδειχνε να φτάνει στο ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από τη νίκη στην Πρίστινα επί του Κοσόβου, όμως ένα γκολ του Μουρίκι στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό με 1-1 λιγοστεύοντας κατά τις ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Κόσοβο «πλήρωσε» την Εθνική μας ομάδα με το ίδιο νόμισμα με τον Μουρίκι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει με το κεφάλι και να ισοφαρίζει σε 1-1 σε ένα καταστροφικό για την Εθνική μας ομάδα αποτέλεσμα. Αυτό που έκαναν οι Κοσοβάροι στο 92′ το είχε κάνει ο Δουβίκας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Τάσος Δουβίκας, στη μοναδική καλή στιγμή για την Εθνική μας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, πανηγυρίζοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ με τα «γαλανόλευκα». Με το αποτέλεσμα αυτό η Εθνική μας ομάδα έφτασε τους τρεις βαθμούς σε τρία παιχνίδια (σ.σ. με όλα τα παιχνίδια να έχουν λήξει με το ίδιο σκορ το 1-1) και έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει να προλάβει… το τρένο των θέσεων που οδηγούν στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Γενικώς το παιχνίδι σε ολόκληρη τη διάρκειά του ήταν κάκιστο, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες με την Εθνική μας ομάδα να… παγιδεύεται στο 3-5-2 που επέλεγε ο Φαν τ’ Σχιπ, δεδομένων και των πολλών απουσιών που είχε να διαχειριστεί. Κάτι που τελικώς άλλαξε ο Ολλανδός τεχνικός στο 63′ με την είσοδο του Μάνταλου αντί του Δουβίκα (σ.σ. το μετέτρεψε σε 3-4-2-1).

Ακόμα και μετά το γκολ του Δουβίκα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, χωρίς να έχουν τη μεγάλη φάση να φέρνουν συνεχώς την μπάλα γύρω από τα καρέ του Βλαχοδήμου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, στις δύο καλές στιγμές των παικτών του Μπερνάντ Σαλάντα είδε την μπάλα να περνάει εκτός εστίας.

Το Κόσοβο που ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 59% έναντι 41% κατοχή της μπάλας και 10 τελικές, βρήκε τον τρόπο και με γκολ του καλύτερου τους ποδοσφαιριστή του Μουρίκι πήραν έναν πολύτιμο γι’ αυτούς βαθμού, φτάνοντας τους τέσσερις στον όμιλο.
Από την άλλη η Εθνική μας πήγε στους τρεις και πλέον κυνηγάει ένα θαύμα για να πετύχει κάτι καλό στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Πλέον το εντός έδρας παιχνίδι με τους Σουηδούς, την Τετάρτη (21:45) στο ΟΑΚΑ έχει χαρακτήρα τελικού για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Εθνικής για να επιστρέψει…

Σκόρερ: 90+2′ Μουρίκι – 45+1′ Δουβίκας

Κόσοβο: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι (79′ Φασλίζι), Ραχμάνι, Βοϊβόντα, Μπέρισα (79′ Λοσάι), Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (83′ Μουσλίγια), Ράσιτσα, Μουρίκι, Καστράτι (46′ Μπίτικι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Δουβίκας (63′ Μάνταλος), Τσιμίκας (89′ Κ. Παπαδόπουλος), Μπακασέτας, Παυλίδης (80′ Παυλίδης).

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Ισπανία 10 (5 αγ.)
2. Σουηδία 9 (3 αγ.)
3. Κόσοβο 4 (4 αγ.)
4. Ελλάδα 3 (3 αγ.)
5. Γεωργία 1 (5 αγ.)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Τετάρτη (8/9)

Ελλάδα-Σουηδία (21:45)
Κόσοβο-Ισπανία (21:45)

Και το υπόλοιπο πρόγραμμα:

9 Οκτωβρίου
Γεωργία-Ελλάδα (19:00)
Σουηδία-Κόσοβο

12 Οκτωβρίου
Κόσοβο-Γεωργία
Σουηδία-Ελλάδα (21:45)

11 Νοεμβρίου
Γεωργία-Σουηδία
Ελλάδα-Ισπανία (21:45)

14 Νοεμβρίου
Ελλάδα-Κόσοβο (21:45)
Ισπανία-Σουηδία

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact