ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτόν τον Παναθηναϊκό θέλουμε! Πάρτι κόντρα στην ΑΕΚ

Μία τεράστια νίκη στο άδειο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενος πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν 0-2 στο ημίχρονο με γκολ των Μακέντα στο 34’ και Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις, ωστόσο στο δεύτερο… έσβησε, έπαιξε μόνο άμυνα και παραλίγο να το πληρώσει. Η κάκιστη ΑΕΚ μείωσε στο 87’ με τον Ολιβέιρα και στη συνέχεια είχε άλλη μία καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να… κλέψει τον βαθμό.

Η νίκη των Πρασίνων πιστώνεται πάντως σε τεράστιο βαθμό στο εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Λάζλο Μπόλονι που έπιασε αδιάβαστο Μάσιμο Καρέρα, η κριτική πλέον για τον οποίο είναι τεράστια. Όσον αφορά τους παίκτες, κορυφαίος ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, παρότι αποχώρησε στο 70΄με τραυματισμό.

Μεγάλη ευκαιρία με το… καλημέρα!

Ο Παναθηναϊκός πήγε να πιάσει στον ύπνο την ΑΕΚ και να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στον Μαουρίσιο, ο οποίος με το στήθος δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Γενικότερα, οι “πράσινοι” μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και πίεσαν ψηλά την αντίπαλο τους, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα στην ανάπτυξη στα πρώτα λεπτά. Την ίδια ώρα η ομάδα του Μπόλονι “χτύπησε” από τα αριστερά με τους Ζαγαρίτη και Βιγιαφάνιες.

Το έφερε εκεί που ήθελε αλλά…

Σταδιακά, η “Ένωση” κατάφερε να κοντρολάρει τον… τρελό ρυθμό που είχε το ματς στα πρώτα λεπτά και να κυκλοφορήσει την μπάλα, αναζητώντας χώρους προς την εστία του Διούδη. Απείλησε με τον Λιβάγια στο 18′ και τον Μάνταλο, ο οποίος βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή στο 21′ αλλά καθυστέρησε κι ο Σάντσες έκανε σωτήρια επέμβαση.

Οι “κιτρινόμαυροι” μπόρεσαν σταδιακά να φέρουν το ματς στον ρυθμό που θεωρητικά τους βόλευε περισσότερο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη, το “τριφύλλι” συνέχισε να είναι απειλητικό στις αντεπιθέσεις, ειδικά με τον Σάντσες, ο οποίος ήταν πολύ καλός και βρήκε ελεύθερους χώρους.

Κυρίαρχος στην κόντρα, δίκαιο προβάδισμα
Γενικότερα, η ΑΕΚ εμφανίστηκε αρκετά… soft στο παιχνίδι, οι “πράσινοι” έδωσαν ξανά τον γρήγορο ρυθμό που επιθυμούσαν και χτυπώντας στην κόντρα πέτυχαν το γκολ που βάσει εικόνας δικαιούνταν. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε τρομερή ενέργεια, απέφυγε τον Νεντελτσιάρου και έστρωσε στον Μακέντα, ο οποίος παρά την προσπάθεια του Τσιντώτα έκανε το 0-1 με ωραίο πλασέ στο 34ο λεπτό!

Μάλιστα, το “τριφύλλι” θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα, τέσσερα λεπτά αργότερα! Ξανά ο Χατζηγιοβάνης, έκανε για ακόμα μια φορά εντυπωσιακή κούρσα, απέφυγε πανέμορφα τον Ινσούα και βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, ο οποίος έσωσε την ομάδα του, αποκρούοντας την μπάλα.

Μαγική ενέργεια Ζαγαρίτη και… 0-2!

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε προβλήματα σε όλες τις γραμμές της κι η εικόνα του ματς ήταν πιο κοντά στο 0-2 παρά στο 1-1. Και τελικά αυτό ήταν που συνέβη, καθώς ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις τους ημιχρόνου. Ο Ζαγαρίτης έκανε φανταστική ενέργεια, αποφεύγοντας τον Βασιλαντωνόπουλο από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Κουρμπέλη, ο οποίος μολονότι δεν έκανε το καλύτερο δυνατό πλασέ αλλά αφού χτύπησε στο δεξί δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα.

Οι “πράσινοι” φόρτωσαν πίεση στην πλευρά του δεξιού μπακ της ΑΕΚ, ο οποίος είχε δύσκολο βράδυ και φυσιολογικά έγινε αλλαγή (πέρασε ο Παουλίνιο) πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Εκτός βγήκε κι ο Τάνκοβιτς, ο οποίος η αλήθεία είναι ότι κανείς δεν κατάλαβε σε ποια θέση έπαιζε, με τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει τη θέση του. Ουσιαστικά ο Καρέρα άλλαξε όλη τη δεξιά πλευρά του, με τον παίκτη από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο να προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες στο δεύτερο 45λεπτο.

Υποδειγματική διαχείριση, πρώτη “καθαρή” ευκαιρία στο 73!
Η ΑΕΚ ήθελε να πιέσει αλλά στην ουσία δεν μπορούσε, καθώς η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική κι έκλεισε όλους τους χώρους. Οι “πράσινοι” δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν… ανάσα και διαχειρίστηκαν υποδειγματικά το υπέρ τους προβάδισμα, καθώς δεν απειλήθηκαν καθόλου. Από την άλλη, οι ίδιοι ήταν απειλητικοί προς την εστία του Τσιντώτα, με τους Βιγιαφάνιες να κάνει ο,τι θέλει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη “καθαρή” ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 73ο λεπτό! Ο Γκαρσία έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την “πράσινη” εστία.

Ο Ολιβέιρα έδωσε νέο ενδιαφέρον, αλλά ήταν αργά!

Κι εκεί που όλα έδειχνα ότι το παιχνίδι είχε “σβήσει”, οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν σημάδια ζωής, δίνοντας νέο ενδιαφέρον! Ο Μάνταλος βρήκε στα δεξιά τον Παουλίνιο, ο οποίος έκανε τη σέντρα κι ο Ολιβέιρα κατέβασε και με δυνατό σουτ μείωσε στο 87ο λεπτό για την ΑΕΚ, η οποία από το… πουθενά λίγο έλειψε να σώσει την παρτίδα. Στο 89′ ο Μαχαίρας έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Διούδης απομάκρυνε και στη συνέχεια ο Σένκεφελντ παραχώρησε κόρνερ προ του Λιβάγια. Μια κεφαλιά του Χνιντ στο φινάλε πέρασε άουτ κι ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη. Ουσιαστικά, το “τριφύλλι” πήγε να την… πάθει στο τέλος λόγω της αγωνιστικής πτώσης του μετά την αναγκαστική αλλαγή του Βιγιαφάνιες και την είσοδο του κακού Αγιούμπ, ο οποίος μπήκε στο 71′ κι πρόλαβε να κάνει όσα λάθη δεν είχε κάνει όλοι οι συμπάικτες του.

Κίτρινες κάρτες: Λιβάγια, Κρίστιτσιτς, Ινσούα – Βιγιαφάνιες, Ζαγαρίτης, Μακέντα, Καρλίτος, Διούδης

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώντας, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82′ Χνιντ), Ινσούα, Σακχόφ (66′ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (46′ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (82′ Μαχαίρας).

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (86′ Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (87′ Χουάνκαρ), Βιγιαφάνιες (70′ Καρλίτος), Μακέντα (71′ Αγιούμπ).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact