ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκων

Επτά τουλάχιστον μαθητές του ήταν τα θύματα αυτής της υπόθεσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την αστυνομία, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η φωτογραφία και τα στοιχεία του 47χρονου δασκάλου από τις Σέρρες που συνελήφθη για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κουλαξίδη, του Χρήστου και της Μαρίκας, γεννηθέντα στο Μπρέττεν Γερμανίας το έτος 1967, όπως αναφέρεται στα στοιχεία ταυτότητας.

Επτά ανήλικοι μαθητές ενός σχολείου σε χωριό των Σερρών, ηλικίας 8 ως 12 χρόνων, φέρονται να ήταν τα θύματα του 47χρονου, που εκτελούσε και χρέη υποδιευθυντή από το 2012 ως τον περασμένο Απρίλιο. Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η μητέρα ενός παιδιού βρήκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης το προφίλ του γιου της και διαπίστωσε ότι ο 47χρονος του ασκούσε πίεση ζητώντας του να συνευρεθούν, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Όλγα Στρίκου. Η έρευνα για τη δραστηριότητα του εκπαιδευτικού αποκάλυψε ότι είχε ασελγήσει σε τουλάχιστον επτά παιδιά μέσα και έξω από το σχολείο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:
«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 18:00 ώρα της 28.10.2014, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό των ενδείξεων ενοχής του κατηγορουμένου, την ένταση του δόλου του, την πρωταρχική ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.

Γενικότερα, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact