ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτός ο Ολυμπιακός αρέσει πολύ…Νίκησε με 3-1 και πάει Αγγλία για την πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο… βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθώς επικράτησε 3-1 της Μπέρνλι, δείχνοντας σωστή αντίδραση μετά την ισοφάριση των Άγγλων, τους οποίους «χτύπησε» από τις στημένες φάσεις, το δυνατό τους σημείο.

Με τον Κώστα Φορτούνη να είναι καταπληκτικός, με δύο γκολ και μία ασίστ, και τον Μπουχαλάκη να σκοράρει το καθοριστικό τέρμα για το 2-1, οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν και τον εκνευρισμό τους από τις κακές αποφάσεις του διαιτητή στο πρώτο μέρος (με «τραβηγμένο» πέναλτι ισοφάρισαν σε 1-1 οι Άγγλοι) και φιλοδοξούν να τελειώσουν τη δουλειά στον επαναληπτικό της Αγγλίας.

Εξαιρετικός ήταν και ο Ποντένσε, που αναστάτωσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις την άμυνα της Μπέρνλι, της 7ης στη βαθμολογία ομάδας στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ για να μην ξεχνιόμαστε, που έμεινε στο 59′ με παίκτη λιγότερο λόγω ορθής αποβολής του Γκίμπσον.

Με 65%-35% κατοχή μπάλας υπέρ του και 13-4 τελικές ο Ολυμπιακός πιστοποίησε την ανωτερότητά του στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του θεσμού, με Μπουχαλάκη, Καμαρά να κάνουν πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, ενώ σταθεροί στα μετόπισθεν ήταν οι Βούκοβιτς και Καμαρά, χωρίς γενικά να προκύπτουν υστερήσαντες.

Άλλαξε τη ροή του αγώνα ο… Βίντσιτς
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν κλειστό μέχρι το 15′, με τους «ερυθρόλευκους» να μην βρίσκουν κενούς χώρους και να μην μπορούν να φτάσουν απειλητικά στα αγγλικά καρέ.

Ωστόσο, στο 19ο λεπτό «μίλησε» ο Κώστας Φορτούνης, που με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και έβαλε… φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με τον ενθουσιασμό που έφερε το 1-0 οι παίκτες του Μαρτίνς ζήτησαν κι ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Βίντσιτς άρχισε να σφυρίζει με τελείως αντίθετα μέτρα και σταθμά.

Στο 29′ ο Σλοβένος ρέφερι δεν είδε πέναλτι στο παρατεταμένο αντικανονικό μαρκάρισμα του Λονγκ στον Ποντένσε, τρία λεπτά αργότερα ωστόσο υπέδειξε παράβαση του Καμαρά στον Γουντ, πέναλτι τραβηγμένο από τα μαλλιά.

Ο Γουντ έφερε το ματς στα ίσα ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 33′, με τον Ολυμπιακό να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του, να παλεύει όμως για να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη εντέλει κι ενώ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για χέρι εντός περιοχής του Γουόρντ στο 44ο λεπτό, με τον Βίντσιτς να το κρίνει ακούσιο.

Μπήκε… τσαντισμένος και έβαλε δύο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες μπήκαν πεισμωμένοι και στο 48′ ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έγραψε το 2-1, με την κατάσταση να δείχνει πως απλουστεύει έντεκα λεπτά αργότερα, όταν ο Βίντσιτς δεν θα μπορούσε να μην καταλογίσει αυτή τη φορά το πέναλτι σε χέρι του Γκίμπσον μετά το πλασέ του Καμαρά.

Ήταν πέναλτι, ήταν και η αποβολή του Γκίμπσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Φορτούνης δεν έχασε την ευκαιρία με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να σκοράρει ξανά για το 3-1.

Aπό εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να φτάσουν και στο τέταρτο γκολ, ήταν φανερό όμως ότι έβγαλαν κούραση μετά το 70′, κάτι φυσιολογικό βέβαια αφού έβγαλαν πολλά τρεξίματα.

Οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Γιαννιώτη και ο Ολυμπιακός πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Τα γκολ του αγώνα

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τόμαζ Κλάντσικ και Αντράζ Κόβατσιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ομάρ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (89′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (84′ Ανσαριφάρντ), Γκερέρο.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκούντμουντσον (76′ Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62′ Ταρκόφσκι), Χέντρικ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66′ Λένον), Μπάρντσλεϊ, Λονγκ.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Βοηθοί: Τόμας Κλάντσνικ (Σλοβενία), Άντραζ Κόβατσιτς (Σλοβενία)
Τέταρτος: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact