ΕΛΛΑΔΑ

Αγ. Ανάργυροι Οι εμμονικές επιστολές του φονιά στην Κυριακή

Μετά το έγκλημα, η στροφή 180 μοιρών. Μετά την κυνική παραδοχή, δικαιολογίες που εξοργίζουν, με στόχο να βρει και να κερδίσει ελαφρυντικά, που μελλοντικά ευελπιστεί να του ανοίξουν το δρόμο για την ελευθερία.

Ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας ψυχρός και αμετανόητος. Ο νεαρός που σκότωσε με πρωτοφανή αγριότητα την αδικοχαμένη Κυριακή και σκηνοθέτησε τον αυτοτραυματισμό του.

Εκείνος που την παρακολουθούσε με το μηχανάκι του έξω από το σπίτι που έμενε η άτυχη κοπέλα το τελευταίο δίμηνο κι περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να της επιτεθεί. Το έκανε πισώπλατα, άναδρα και αρρωστημένα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, ενώ στους γιατρούς του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε μετά το έγκλημα ελαφρά τραυματισμένος έλεγε πως έβαψε τα χέρια του με αίμα, επειδή ήθελε μόνο δικιά του την Κυριακή.

Ενώπιον της ανακρίτριας επικαλέστηκε μια σειρά από ψυχιατρικά προβλήματα, που όπως είπε, δεν του επιτρέπουν να θυμηθεί τα όσα έκανε.

Πλέον προσπαθεί να πείσει πως άργησε να συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διέπραξε και ας το είχε ομολογήσει από την πρώτη στιγμή. Την πιο δύσκολη ώρα χθες για τους συγγενείς της άτυχης Κυριακής, ο ίδιος συνέχιζε με προκλητικό τρόπο, ένα θέατρο στρατηγικής σημασίας για τον ίδιο.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», ανέφερε ο γυναικοκτόνος στην ανακρίτρια.

Στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο δολοφόνος της Κυριακής υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα, ότι έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κλινικές μετά από σοβαρά επεισόδια, πως είναι χρήστης ναρκωτικών και πως στο παρελθόν είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Η τακτική του 39χρονου μετατρέπει την συντριβή των στενών συγγενών της άτυχης Κυριακής σε οργή.

Κανείς από τους στενούς συγγενείς της 28χρονης δεν μπορούσε να διανοηθεί τα όσα περνούσε η Κυριακή πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της.

H Κυριακή απέφευγε να μιλάει για τα προσωπικά της. Δεν ήθελε να μοιραστεί με κανένα τα δικά της προβλήματα. Ελάχιστοι από τους συγγενείς της γνώριζαν ότι το 2020 είχε κάνει καταγγελία για βιασμό σε βάρος του τότε συντρόφου, που έγινε ο δολοφόνος της.

Οι επιστολές και το προφίλ του φονιά

Μετά το έγκλημα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μια σειρά από επιστολές που είχε στείλει ο 39χρονος στην αδικοχαμένη Κυριακή στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων. Όλες στο ίδιο μήκος κύματος. Με τον ίδιο να το παίζει θύμα.

«Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να ακούσεις χωρίς να μιλάς. Έσβησες την εμπιστοσύνη που σου είχα με αυτό που έκανες. Το έκανες τόσο δύσκολο. Έπειτα με έπεισες με κλάματα ότι θέλεις να είμαστε μαζί. Σε πίστεψα. Σου είχα πει από την αρχή ότι έχω κάποια προβλήματα ψυχικά και με ναρκωτικές ουσίες. Πρώτη φορά τα έκοψα για να είμαστε μαζί. Δεν ξέρω αν θα τα κάνω όλα σωστά. Δεν άφησες ποτέ τη σχέση σε ηρεμία. Έβγαζες φωτογραφίες. Γιατί όταν βγαίνουμε κοιτάς αλλού; Γιατί μου λες ψέματα; Σου είχα πει τα πάντα για εμένα. Όμως μπορώ, όταν όλα είναι καλά μεταξύ μας. Συνέχεια πάλευα. Όχι, δεν είσαι η μάνα μου όπως μου είχες πει. Ήσουν όμως αυτή που είχες πει ότι με αγαπάς και θα είσαι εδώ για εμένα και ότι θα τα καταφέρουμε».

Στα γράμματα που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, ο 39χρονος έγραφε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη σχέση του με την Κυριακή. Της ζητούσε μάλιστα να μην τον ενοχλήσει ποτέ ξανά στο μέλλον.

«Υποτίμησες τόσο πολύ τον εαυτό σου. Ήθελες επιβεβαίωση; Τώρα όλα εντάξει; Τόσα χρόνια για να μου δείξεις ότι ήταν όλα ψέματα; Κρίμα ρε μωρό μου, σε αγάπησα. Μπορούσες να τελειώσεις αυτή τη σχέση και μετά να κάνεις ό,τι θέλεις και όχι με αυτόν τον τρόπο. Με σκότωσες και με έδιωξες με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να ξανά κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση. Δεν θέλω να με ακουμπάς. Ό,τι αγάπησα δεν υπάρχει πια εκεί. Γενικά δεν θέλω άλλο εσένα μέχρι να σταματήσω και εγώ από οδηγός οπότε και δεν θα βλεπόμαστε. Χθες, όπου προσπάθησα να κάνω έρωτα μαζί σου τα χάλασες όλα. Κρίμα γιατί σε αγάπησα. Να είσαι καλά αλλά μακριά μου».

Τα χρόνια που ο δολοφόνος συζούσε με το θύμα του, όλα τα έξοδα και οι ανάγκες του σπιτιού καλύπτονταν από την Κυριακή. Τα τελευταία χρόνια ο 39χρονος δεν δούλευε και τον συντηρούσε η 28χρονη. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως πωλητής σε μεγάλη αλυσίδα, παλαιότερα ήταν μελισσοκόμος, ενώ είχε δουλέψει 4 μήνες σε ταβέρνα και 16 μέρες ως σύμβουλος πωλήσεων σε επιδείξεις εμπορευμάτων.

«Ό,τι και να έκανα σκεφτόμουν πάντα και εσένα. Ακόμη και ότι έγινα υπεύθυνος στη δουλειά. Σκεφτόμουν ότι θα είσαι υπερήφανη για εμένα. Σκεφτόμουν το μέλλον μας, ακόμα και που θα πάμε. Σε όλους έλεγα «η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί κι ας κάνει βλακείες, δεν θα με πονέσει ποτέ ». Κι όμως, όλο τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις».

Όταν η Κυριακή τερμάτισε την τοξική σχέση μαζί του, το μίσος του 39χρονου για εκείνη έγινε άσβεστο.

Όπως προκύπτει από τις επιστολές, μόλις έμαθε πως η Κυριακή αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή της, την έβαλε στο στόχαστρο, με την άτυχη κοπέλα να μένει μέχρι το μαρτυρικό τέλος της ζωής της απροστάτευτη.

«Έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι, δεν με εκτιμούσες, δεν με ήθελες και εγώ αναρωτιόμουν τι κάνω λάθος. Προσπάθησα αλλά βρήκες άλλον. Αυτό μου έδειξε ότι δεν με αγάπησες ρε Κυριακή. Ό,τι και να λες είναι όλα δικαιολογίες στο μυαλό σου για να είσαι εσύ καλά. Σε κοιτάω ακόμα εδώ και λέω γιατί μας έκανες έτσι; Δεν μου άξιζε αυτό μωρό μου. Δεν μου άξιζε γιατί σου έδειξα πως δεν έχω ξανά νιώσει ποτέ όπως ένιωσα για εσένα και ότι ήθελα όσο τίποτα να τα καταφέρουμε. Περάσαμε πολλά και έκανα πολλά λάθη όμως, σου είπα «Εδώ είμαι, αυτός είμαι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Η γυναικοκτονία της Κυριακής εξακολουθεί να συγκλονίζει τη χώρα, με τις αποκαλύψεις για το έγκλημα να είναι συνεχείς, την ώρα που ο δολοφόνος της, έχει πλέον στο μυαλό του όπως δείχνουν τα λόγια του, το πώς θα μπορέσει κάποια στιγμή στο μέλλον να αφεθεί και πάλι ελεύθερος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact